29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами
опубліковано 29 січня 2023 року о 09:15

Бій під Крутами-символ стійкості, незламності українського духу, національної ідентичності всього українства
29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.
Невдовзі після проголошення незалежності Української Народної Республіки декілька сотень юнаків - старшин та юнкерів Першої Київської юнацької школи ім. Б.Хмельницького, бійців Студентського куреня Січових стрільців - студентів київських вищих навчальних закладів та гімназистів старших класів - стримували наступ на Київ цілої армії більшовиків, боронячи українську державність.
Цей неймовірний подвиг молодих українців дав змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу, який означав визнання самостійної та незалежної Української Народної Республіки.
Герої Крут стали першими українськими «кіборгами», символом незламності українського духу та прагнення волі.
Їхня сміливість та жертовність зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників.
На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. Через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога, завдали йому болючих втрат, захистили місто Ніжин на Чернігівщині.
Після оборони Бахмача й бою під Крутами російські окупанти почали боятися українських оборонців. Так само під час повномасштабного вторгнення у 2022 році після оборони Києва, Чернігова, Сум, Харкова й Маріуполя російський агресор став  боятися захисників України.
Крути – місце катувань і розстрілу 27 полонених студентської чоти, які, заблукали в темряві й повернулися до станції Крути, що на той час уже була зайнята більшовиками. За понад сто років у росіян не змінилися способи ведення війни. В сучасному збройному протистоянні армія РФ так само несе на окуповані території мародерство, масові вбивства, катування, ґвалтування, викрадення представників місцевого самоврядування, священників, журналістів, активістів. Рашизм – це геноцид.
Сьогодні, як і 105 років тому, Україна має відстоювати своє право на незалежність і суверенітет. Та багатовікова історія нашого народу говорить про те, що нас не здолати.
Пам'ятаємо подвиг українців під Крутами, пишаємося своїми Героями! 
Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux