Жителі с.Бронне Малинської сільської ради наближають Перемогу!
опубліковано 07 вересня 2022 року о 12:05

У темні часи особливо видно світлих людей! Війна розкрила у кожному з нас, ким ми є. 24 лютого під військоматами стояли кілометрові черги бажаючих стати на захист України, а хто не пішов у ЗСУ - став активно волонтерита та допомагати армії та постраждалим від війни.

Не змогли стояти осторонь і жителі с.Бронне Малинської сільської ради. З перших днів повномасштабної війни, село об’єдналося та по сьогоднішній день активно працює на Перемогу. Осередком волонтерської роботи є Броннівська публічно-шкільна бібліотека на чолі з її завідувачкою Людмилою Чміль. Так, на базі закладу був створений пункт збору та видачі гуманітарної допомоги. З перших днів війни волонтери тут готували вареники, налисники, пироги, тушкованки, випікали хліб та інші смаколики.

Коли настало літо та спека і довезти продукти свіжими до військових стало неможливим, господині вигадали нову справу – суп «Газова атака», до складу якого увійшли сушені продукти для швидкого приготування горохового супу. Також господині виготовляють на фронт лікарські чаї з рослин і ягід, консервують огірки та помідори. У кожний гуманітарний вантаж для військових бронничани кладуть дитячі патріотичні малюнки зі словами підтримки.

Для своєчасної доставки волонтерської допомоги налагоджені зв’язки з релігійними громадами, які займаються перевезенням зібраної продукції та речей, найчастіше співпрацюють з військовим капеланом, отцем Назарієм Момотюком. Варто зауважити, що пані Людмила створила і веде сільський Viber-чат та координує волонтерську роботу, займається логістикою гуманітарної допомоги.

Ще однією корисною для ЗСУ справою, якою тут займаються – заготівля стрічок для маскувальних сіток, які передаються у волонтерські штаби міста Березне та міста Рівне.

У Бронному допомагають тут не лише захисникам, а й внутрішньо переміщеним особам. В селі вони отримують гуманітарну допомогу (продукти харчування, предмети гігієни, одяг). Часто переселенці і самі долучаються до волонтерської діяльності та активно допомагають місцевим.

Сільська бібліотека також стала пунктом інформаційно-адміністративної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, де консультують, як подати заявку на грошову допомогу у рамках програми «єПідтримка» та в «Дії».

Тут для внутрішньо переміщених осіб організували зустріч із мобільною бригадою Всеукраїнської фундації громадського здоров'я, міжнародної організації UNICEF.

А нещодавно для підтримки ЗСУ в селі провели благодійний захід «Разом до перемоги», де зібрали 37 тисяч гривень.

Волонтери з Бронного найбільшою нагородою за працю вважають регулярні телефонні дзвінки та повідомлення від захисників, де вони завжди дякують та радіють тому, що в них є такий надійний тил!

За матеріалами Малинської сільської ради


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux