Залучення інвестицій у видобуток корисних копалин розглядалося на онлайн-нараді
опубліковано 03 листопада 2021 року о 14:45

Між Державною службою геології та надр України, Рівненською ОДА підписаний Меморандум про співпрацю.

Участь у підписані договору взяли голова Держгеонадр України Роман Опімах та голова ОДА Віталій Коваль. Також до робочої зустрічі у режимі онлайн долучилися голови райдержадміністрацій та територіальних громад Рівненщини.

Відтак, сторони співпрацюватимуть із територіальними громадами області з метою геологічного вивчення та видобування корисних копалин на території pегioну, залучення інвестицій та раціонального використання потенціалу надр Рівненщини.

У ході зустрічі Роман Опімах представив можливості розвитку геологічно-інвестиційного потенціалу Рівненської області.

«Ми проводимо такі зустрічі для інформування про можливості громад, місцевого бізнесу у мінерально-сировинній сфері, – сказав голова Державної служби геології та надр України. – А також ми готові допомагати в підготовці необхідних документів для отримання спеціальних дозволів, щоб видобуток корисних копалин проходив у законний спосіб. Сподіваюсь на продуктивну співпрацю».

Так, мінерально-сировинна база Рівненщини налічує 343 підтверджених родовищ корисних копалин, однак видано лише 137 спецдозволів на користування цими надрами. Серед причин такої невідповідності – незручна логістика та складність оформлення профільної документації.

«Рівненщина має крутий досвід – продано 46 дозволів на користування бурштиновими ділянками, ще більше 10 – на етапі торгів. Разом з тим, сьогодні ми не користуємося природними благами на повну потужність. Адже лише третина ділянок у промисловому видобутку. Тому закликаю усіх керівників громад вивчити реальні перспективи корисних копалин. Кожен очільник має розуміти, які має ресурси, як їх можна легалізувати і запустити в економіку», - звернувся до представників РДА і громад Віталій Коваль.

За словами Віталія Коваля, нималі кроки видобуваннікориснихкопалин уже зроблені. Це і закон про легальнийвидобутокбурштину, і типова угода, яку нещодавно затвердив Кабмін.

Учасникам заходу презентували Державний геологічний портал, що містить інтерактивну карту із інформацію про об’єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назва об’єкта обліку, дата видачі, термін дії дозволу та назва компанії-надрокористувача кожного регіону країни. А також представили Інвестиційний атлас надрокористувача, спрямований на залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux