Суспільно корисні роботи як вид тимчасової зайнятості
опубліковано 19 квітня 2024 року о 11:51

Восени 2022 року урядом України був запроваджений проєкт «Армія відновлення». Його мета — залучити людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Такі роботи під час воєнного стану мають відновити повноцінне функціонування інфраструктури громади та її безпеки. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу та є джерелом додаткового прибутку, а також засобом переходу до постійного працевлаштування.

Олена Кобзєва, яка є вимушено переселеною особою з Сєвєродонецька Луганської області, звернулася до консультпункту служби зайнятості, що діє на базі ГО «Центр інтеграції». Отримавши інформацію про послуги служби зайнятості, зацікавилася можливістю участі у суспільно корисних роботах, які дозволять забезпечивши особу тимчасовою зайнятістю, а регіон – виконанням заходів для посилення обороноздатності нашої держави.

Зареєструвавши у центрі зайнятості та надавши статус безробітної, кар’єрний радник Любов Путря скерувала пані Олену на суспільно корисні роботи до «Релігійної громади Свято-Покровсього кафедрального собору м. Рівне Православної церкви України» для плетіння маскувальних сіток та кікімор для військових. З учасницею «Армії відновлення» укладено строковий трудовий договір, а це означає, що їй буде виплачена заробітна плата у розмірі, не меншому за мінімальний, та нарахований страховий стаж.

«Плетіння маскувальних сіток – нескладене заняття, але дуже кропітне і надзвичайно важливе. На виготовлення одного полотна йде від кількох годин до кількох днів, залежно від його розміру та кількості людей, які над ним працюють. Я рада, що можу бути корисною під час війни», – ділиться Олена Кобзєва.

Працівники Рівненської філії й надалі продовжуватимуть співпрацю з місцевими органами влади щодо залучення до суспільно корисних робіт працездатних осіб з числа безробітних, що перебувають на обліку в службі зайнятості, адже організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки держави.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux