Проблеми безпечного працевлаштування в Україні та за її межами обговорили з безробітними Рівненського району
опубліковано 22 листопада 2022 року о 16:41

В умовах війни в Україні все більш актуальною є проблема легального безпечного працевлаштування. Багато людей виїжджають за кордон, де шукають прихистку у такий неспокійний для держави час, а також з метою працевлаштування.

«Трудова міграція громадян України є дуже актуальною в умовах сьогодення. Коли людина збирається за кордон не лише у пошуках захисту під час війни в Україні, а й у пошуках високооплачуваної роботи, її свідомість затуманює блиск перспективи грошових винагород, кар’єрного росту. Про наслідки міграції мало хто задумується», – констатувала присутнім Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ.

Учасники семінару обговорили законодавство України у сфері працевлаштування за кордоном; наслідки нелегальної трудової міграції (шахрайство при працевлаштуванні, економічна експлуатація, торгівля людьми); переваги легального працевлаштування та правовий захист громадян за кордоном (організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном).

Світлана Жовнір ознайомила присутніх з чинним законодавством у сфері зайнятості, з істотними змінами щодо перебування на обліку в службі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю, з перевагами легальної зайнятості, а також інформувала про безпеку при виїзді за кордон з метою мінімізації трудового рабства та торгівлі людьми.

Алла Семенюк, начальник відділу «Рівненське бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка долучилася до проведення заходу, охарактеризувала негативні наслідки тіньової економіки, а також закликала безробітних легалізовувати свою зайнятість, що дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку. Адже трудові відносини між роботодавцями і працюючими повинні будуватися на законодавчій основі, з дотриманням відповідних соціальних гарантій.

Безробітні переглянули соціальний відеоролик «Обізнані – захищені!», де в доступній формі висвітлювалась проблема торгівлі людьми.

По закінченню семінару усі присутні отримали інформаційні буклети та пам’ятки, а також інформацію про діяльність ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», яка надає допомогу особам, що стали жертвами рабства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux