Про стан утримання та інвентаризації захисних споруд цивільного захисту обговорили сьогодні під час наради у Рівненській райдержадміністрації
опубліковано 14 грудня 2021 року о 14:13

Нарада відбулася  під керівництвом заступника голови Рівненської райдержадміністрації Олександра Нестерука, за участі радника голови райдержадміністрації Віктора Бабака, представників Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації та тергромад району. 

Під час заходу учасники обговорили інформацію з наступних питань: 

вимоги керівних документів органів влади вищого рівня щодо приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання за призначенням; 

перелік першочергових заходів щодо приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання за призначенням.

Також, заслухали балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту щодо стану готовності сховищ та протирадіаційних укриттів до можливої експлуатації (у разі потреби) та стан їх технічної інвентаризації.

«Особлива увага з боку керівників громад повинна приділятися проведенню технічної інвентаризації захисних споруд. Якщо об’єкти не підлягають відновленню, ви повинні провести певні процедури щодо зняття їх з обліку», - наголосив Олександр Нестерук.

За даними районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, наразі, фонд захисних споруд цивільного захисту у Рівненському районі складає 897 об’єктів. З набуттям чинності нових законодавчих актів з питань проведення перевірок визначення оцінки стану готовності споруд було покладено не на органи державного контролю, а безпосередньо на самих балансоутримувачів. Наразі, балансоутримувачам надається всебічна методична допомога з боку територіальних підрозділів служби щодо самостійного оцінювання стану готовності підпорядкованих захисних споруд.

Олександр Нестерук звернувся до балансоутримувачів об’єктів, які розміщені у Рівненському районі та знаходяться у комунальній власності, з вимогою підтримувати ці об’єкти у належному стані.

Довідково: відповідно до Кодексу цивільного захисту захисними спорудами цивільного захисту є інженерні споруди, які призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. Згідно з ст. 32 Кодексу до захисних споруд цивільного захисту належать сховища та протирадіаційні укриття.

Особливу увагу учасники наради приділили стану роботи щодо списання, вилучення з обліку захисних споруд, які непридатні до подальшого використання. Наприкінці наради були поставлені задачі для подальшої роботи та намічені шляхи їх вирішення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux