Голова Рівненської райдержадміністрації Олександр Коваль взяв участь у засіданні координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Рівненській районній раді
опубліковано 16 грудня 2021 року о 10:48

15 грудня у Рівненській районній раді, під головуванням голови районної ради Василя Тимощука, відбулося засідання координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування. В заході прийняли участь: голова Рівненської районної державної адміністрації Олександр Коваль,  перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Леонов, депутат Рівненської обласної ради Олександр Дехтярчук, депутати районної ради, керівники громадських організацій, міські, селищні, сільські голови, представники ОК «Захід» та ГУ ДПС у Рівненській області . 

На порядок денний було винесено низку питань, зокрема: про правові та організаційні засади Закону України «Про основи національного спротиву», про соціальний захист учасників АТО/ООС та членів їх сімей, шляхи взаємодії податкової служби та територіальних громад з метою наповнення місцевих бюджетів. 

Розпочав засідання начальник управління територіальної оборони управління оперативного командування «Захід» полковник Андрій Войлоков, який надав роз’яснення щодо основних засад Закону України «Про основи національного спротиву». Відповідно до зазначеного Закону, у 2022 році в Збройних Силах України формуватимуть новий рід сил – Сили територіальної оборони. Основним завданням територіальної оборони буде  оперативне реагування та вжиття необхідних оборонних заходів на випадок воєнних дій,  посилення охорони та захисту державного кордону тощо.

Водночас, Андрій Войлоков наголосив на необхідності чіткого дотримання керівниками   територіальних громад функцій, які покладені на них  даним законом.

З питанням «Про соціальний захист учасників АТО /ООС та членів їх сімей», ознайомив присутніх начальник управління соціального захисту населення Рівненської райдержадміністрації Вадим Максютинський, який  зауважив на необхідності виконання заходів районної комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення на 2019-2022 роки.   

Крім того, Вадим Максютинський інформував про забезпечення учасників АТО житлом за кошти з державного бюджету, земельними ділянками, надання їм матеріальної допомоги.  

Доповнюючи виступ начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Вадима Максютинського, голова Рівненської районної державної адміністрації Олександр Коваль звернувся до голів територіальних громад: «Ми - представники влади, маємо якомога більше звертати увагу на проблеми учасників бойових дій, матерів та рідних загиблих героїв. Дуже важливо, щоб вони бачили у владних кабінетах підтримку, а не байдужість. Розуміли, що їх чують, знали, що вони важливі, а їх рідні віддали життя не за марне і їх подвиг оцінений». 

Про шляхи взаємодії податкової служби та територіальних громад з метою наповнення місцевих бюджетів розповіла Олена Дімітрук - начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області. 

Під час розгляду даних питань активно брали участь в обговоренні голови громад, депутати районної ради, керівники та учасники громадських організацій. Звернулися до присутніх заступник Рівненського міського голови Юрій Поліщук, голова КЗ «Ветеранський простір» Ольга Яковлєва, голова ГО «Бойове братство ветеранів учасників АТО/ООС Кореччини «Справедливість»» Юрій Дем’янчук.

Підводячи підсумки засідання, Василь Тимощук висловив низку рекомендацій та пропозицій. Зокрема, рекомендував створити районну координаційну раду з представників громадських організацій учасників та ветеранів АТО та робочу групу для розробки районної програми соціального захисту учасників АТО з подальшим затвердженням програми на сесії для координації роботи в районі, а громадам, в свою, чергу також розробити відповідні програми.

Насамкінець, до присутніх звернувся член ради Українського Геральдичного Товариства Юрій Терлецький.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux