22 травня в Рівненському районі назавжди попрощалися із Захисниками України
опубліковано 22 травня 2023 року о 17:29

    22 травня в День жалоби у Березнівській громаді останньою життєвою дорогою провели загиблого Захисника Миколу Мотруніча, 1993 року народження, родом із села Зірне.

Молодший сержант, командир відділення аеромобільного взводу аеромобільної роти аеромобільного батальйону військової частини перебував у лавах ЗСУ з серпня 2022 року. Микола боронив Україну на Херсонщині та на Бахмутському напрямку, де і отримав поранення. Попри зусилля лікарів 20 травня військовий помер.

Лише вчора молодий Воїн разом із рідними та друзями міг би відзначити свій тридцятирічний ювілей. Не судилося. Війна з московськими нелюдами забрала у рідних сина та брата, у коханої дружини – чоловіка, у шестирічного сина – тата.

Військове поховання Миколи Мотруніча відбулося в селі Зірне. Родина, друзі, односельчани, військові, всі, хто Миколу поважав і любив, провели його від батьківського будинку під жалобні мелодії духового оркестру. Дорога процесії була встелена живими квітами.

Поховали Миколу Мотруніча з військовими почестями на місцевому кладовищі поруч із односельчанами – Воїнами, які віддали своє життя за світле майбутнє України.


        22 травня Шпанівська територіальна громада віддала останню шану Герою-Захиснику України Святославу Паламарчуку, який загинув під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Святослав був випускником Шпанівського ліцею.

Розумний, допитливий, позитивний, щирий, доброзичливий, життєрадісний, надійний, справедливий – саме таким запам’ятовують Святослава назавжди всі, хто його знав.

Поховали Воїна на території кладовища села Шпанів.

Йому навіки залишилося 29.


     22 травня в селі Калинівка Корецької громади гідно, з державною символікою та квітами віддали останню шану Захиснику України Олександру Поліщуку.

Олександр народився 16 квітня 1997 року в Калинівці. Був найстаршою дитиною в сім’ї. Закінчив Калинівську початкову школу, потім навчався у Новокорецькій ЗОШ. Пізніше здобував освіту у ВПУ № 24 м.Корця та опанував професію машиніста-тракториста.

У 2018 році проходив строкову службу.

У кінці 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України.

Молодий чоловік не встиг створити сім’ю, продовжити свій рід чи побудувати успішну кар’єру, але встиг дати відсіч ворогу України. Він гордо приєднався до лав Збройних Сил України і понад рік брав участь у захисті своєї країни від російських окупантів. За власним бажанням не брав відпустки, не шукав обходів, а люто бився і мужньо загинув – його життя обірвалося 17 травня поблизу Новоданилівки Пологівського району Запорізької області під час танкового обстрілу позицій оборонців.

Доземний уклін батькам та родині Героя.

Дякуємо за Сина, за його виховання та за його подвиг!


     Висловлюємо наші щирі співчуття рідним, близьким людям, друзям, бойовим побратимам, щиро розділяємо з вами гіркий біль від непоправної втрати.


Вічна світла пам’ять.

Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України!

Пам’ять про мужніх Захисників, які віддали життя за Україну, житиме у віках!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Березнівської міської ради, Шпанівської сільської ради, Корецької міської ради)






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux