06 липня 2024 року у Рівненському районі прощалися із трьома Героями
опубліковано 06 липня 2024 року о 16:46

06 липня 2024 року у Рівненському районі прощалися із трьома воїнами, які мужньо та героїчно боролися й загинули за волю України – Олександром Максимюком з Острога, Володимиром Россінським і Василем Пацелюком з Рівного.

Олександр Максимюк народився 31 липня 2003 року в м. Рівне у сім’ї священника. Батько – протоієрей Олександр Максимюк - благочинний Острозького благочиння Рівненської єпархії.

Олександр навчався в Острозький НВК «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія», потім ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище», де здобув професію «Кухар. Кондитер». Проте, Олександр з дитинства мріяв бути військовим. Після навчання в училищі, влітку 2023 року, пішов на війну добровольцем. Проходив навчання за кордоном, останні місяці воював на передовій.

Загинув Воїн 03 липня 2024 року під час виконання бойового завдання у Луганській області.

Героєві назавжди залишиться 20 років.

Батько втратив люблячого сина, сестра і брат – порадника, надійного друга, бабусі – турботливого онука.

Заупокійна служба за молодим Героєм відбулася в Свято-Богоявленському кафедральному соборі , а поховали Олександра на Алеї Героїв «Нового» кладовища.


Цього ж дня рівняни проводжали двох Героїв, що віддали за нас життя.

Володимир Россінський народився 26 липня 1982 року в Рівному в сім’ї викладачів. Наймолодший з трьох братів, Володимир продовжив справу батьків. З відзнакою закінчив Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Водні ресурси», вступив до аспірантури. У 2013 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Технологія водоочищення». Працював на різних посадах у рідному виші у Рівному, а в 2015 році був направлений у докторантуру в КПІ. Був автором 80 наукових праць, 11 наукових розробок – патентів.

28 травня 2024 року 41-річний старший лейтенант Володимир Россінський, відданий військовій присязі на вірність народові України, загинув у бою на Донецькому напрямку.

Василь Пацелюк народився 9 травня 1977 року в Рівному. Закінчив Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Інженер-гідротехнік», також військову кафедру, отримавши лейтенантське звання. Василь присвятив себе роботі у галузі будівництва, разом із дружиною ростили трьох діток – 11-річного сина та донечок 13 та 3,5 років.

Як випускника військової кафедри, Василя після мобілізації направили на навчання у військову академію. Потім була служба на Миколаївщині та Херсонщині.

На короткий лікарняний, після отриманих осколкових поранень, Василь приїхав додому. Побратими, з якими став дуже близький, чекали його повернення, часто телефонували. Дуже добрий, відповідальний, неконфліктний Василь боляче сприймав новини про загибель побратимів.

На жаль, отримані травми дали про себе знати – 3 липня 2024 року 47-річний старший лейтенант Василь Пацелюк помер.

Поховали Героїв на кладовищі «Нове» міста Рівне.


Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям! Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

На майдані Незалежності міста Рівне стоїть труна накрита жовто-блакитним прапором. Поруч стоять люди в чорному одязі та квітами в руках, вони засмучені. Олександр Максимюк На фото Володимир Россінський та Василь Пацелюк.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux