Працівники центру зайнятості консультували студентів
опубліковано 05 липня 2024 року о 17:19

В Інформаційний центр для молоді та школярів Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості завітали студенти І-го курсу кафедри «Фінансів та економічної безпеки», спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Інституту економіки та менеджменту при Національному університеті водного господарства та природокористування. Провідний фахівець з профорієнтації Алла ЯРОЩУК провела екскурсію по центру зайнятості, ознайомила студентів із сучасним станом ринку праці в Рівненському регіоні, основними напрямками діяльності служби, про перелік професій, які користуються попитом на ринку праці. Студенти дізналися про організацію навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних громадян, залучення їх до громадських та суспільно-корисних робіт, про отримання гранту на відкриття або розвиток власної справи.

Учасники зустрічі взяли участь у семінарі з техніки пошуку роботи «Підготовка резюме. Відеорезюме. Портфоліо».  Фахівець центру зайнятості ділилася секретами складання конкурентного резюме, підготовки мотиваційних листів, конкурентного портфоліо, особливостями поводження на співбесіді з майбутнім роботодавцем, навичками самопрезентації тощо. Студенти дізналися, що в умовах сьогодення, постійного зростання темпів розвитку технологій, змінюються і вимоги до шукачів роботи. Велику популярність набирають онлайн-співбесіди, відеорезюме, портфоліо. Відеорезюме - це один з ефективних кроків пошуку роботи, короткий відеоролик, в якому проговорюються основні моменти з професійного життя, де замість стандартних фраз роботодавець матиме можливість побачити потенційного працівника, а працівник отримає можливість переконати його в своєму професіоналізмі, зможе виділити себе серед великої кількості шукачів роботи. Портфоліо ефективно рекламує досягнення та професійний потенціал. Це краща відповідь пошукача на запитання роботодавця «Чому ми повинні взяти на роботу саме вас?». Воно допоможе оцінити професіоналізм, грамотно викласти навички та досвід, а значить – досягти успіху в пошуках роботи.

Розмова видалася інформативною та корисною. Кожен слухач отримав щось для себе, щось, що в майбутньому допоможе знайти не лише роботу, але й реалізувати самого себе.

Працівниця центру зайнятості спілкується зі студентами Семеро студентів стоять у центрі зайнятості Студенти сидять за довгим столом і слухають Студенти та працівники центру зайнятості стоять та посміхаються
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux