З Днем Конституції України!
опубліковано 28 червня 2023 року о 10:56

Як громадяни України сьогодні, 28 червня, ми вшановуємо свято нашого Основного закону – День Конституції України. Ми відзначаємо День Конституції, бо маємо, насамперед, повагу до Закону, а також прагнення до порядку, миру, добра і благополуччя.

28 червня 2023 року виповнюється 27 річниця прийняття Конституції України. Ухвалення
28 червня 1996 року Верховною Радою України Основного закону стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне, правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права.

Положення щодо стратегічного курсу нашої країни на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі й Організації Північноатлантичного договору нині також закріплено в цьому найважливішому документі.

У Конституції України закріплено суверенітет Української держави на всій її території, яка є недоторканною, а захист цього суверенітету є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Конституційний обов’язок щодо захисту України, її незалежності та територіальної цілісності, шанування її державних символів, забезпечення економічної та інформаційної безпеки йде від серця кожного українця, виходить із глибин нашої історії та передається з покоління в покоління за допомогою ДНК, яка кодує генетичну інформацію Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці показують на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російських агресії й тероризму.

Ми багато що пройшли, ми успішно протистоїмо рф, яка зневажає юридичні норми, міжнародне право. Попереду ще важкий шлях, але він обовʼязково закінчиться відновленням суверенітету нашої держави в межах конституційних кордонів 1991 року, за підтримки закордонних партнерів ми наближаємо нашу Перемогу, услід за якою обов՚язково відбудеться притягнення до відповідальності держави-терориста.

Шановні земляки, для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність!

З Днем Конституції України!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

(у публікації використано інформаційні матеріали з джерел Інтернету)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux