У Рівненському районі до Дня Гідності та Свободи вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
опубліковано 19 листопада 2021 року о 11:43

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Згадують тих, хто у час революційних подій 2013-2014 років продемонстрував силу духу українського суспільства. Сьогодні захід вшанування провели біля пам’ятника Героям Небесної Сотні у Дядьковицькій громаді.

В переддень восьмої річниці жителі громади зібрались в центрі села для того, щоб згадати історичні миті початку буремних подій на київському майдані, полеглих героїв революції, і сьогоднішніх захисників територіальної цілісності, які четвертий рік стоять на захисті незалежності нашої країни.

Участь у заході взяли голова Рівненської райдежадміністрації Олександр Коваль, заступник голови райдержадміністрації Олександр Нестерук, Дядьковицький сільський голова Людмила Вітковець, представники духовенства, працівники трудових колективів, установ, організацій, підростаюче покоління. Присутні вшанували світлу пам'ять полеглих майданівців та героїв сучасної гібридної війни на сході України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

Голова районної державної адміністрації Олександр Коваль, поклавши квіти до пам’ятника, звернувся до присутніх із промовою. «Буремні події революції гідності відбулись ніби вчора, а насправді минуло вже вісім років, і сьогодні ми зібрались, щоби вшанувати пам’ять Небесної Сотні. У всі історичні часи українці піднімались, щоби відстоювати свою волю та незалежність. Зі скорботою ми схиляємо голови перед героями, які встали на захист свободи та незалежності нашої держави під час Революції Гідності та бойових дій на Сході. Вони віддали своє життя за європейське майбутнє України. І ми маємо завжди пам’ятати про їх подвиг. Кожен має починати з себе та своєї сім’ї, виховувати в патріотичному дусі своїх дітей." - зазначив Олександр Коваль. 

Голова райдержадміністрації  подякував нашим хлопцям – захисникам за героїзм, відданість нації, слова подяки висловив всім, хто підтримував та допомагав ближньому, воякам в тяжкий для України час.  Побажав українцям єдності, миру, здоров’я всім воїнам, що боронять самостійність та волю. Вічна пам’ять Героям…


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux