Рівненська районна філія Рівненського ОЦЗ повідомляє про працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
опубліковано 18 травня 2022 року о 13:07

Представники Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ здійснили ще один свій виїзний захід, під час якого зустрілися з керівництвом та зайнятим населенням у ТОВ «Морган Феніче», яке скористалося можливістю одержання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що міжнародна компанія «Морган Феніче» є одним із найбільших виробників м’яких меблів у світі. Підприємство працює на Рівненщині вже майже 10 років. На сьогодні там працевлаштовано понад 1100 осіб. Нещодавно компанія запустила лінію виробництва поролону, що стало третім етапом інвестицій у регіон.

Одним із головних питань під час зустрічі стало інформування роботодавця про нові правила організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Зокрема, учасників ознайомили з особливостями укладення трудового договору, зміною істотних умов праці, тривалістю робочого часу, оплатою праці та наданням відпусток в умовах воєнного стану.

Директор Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ Олександр Калюх акцентував увагу на порядку надання компенсації роботодавцю витрат на заробітну плату при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, її розмірі та тривалості виплати.

Крім цього, говорили про методи служби зайнятості щодо підбору персоналу на заявлені вакансії підприємства, можливості професійного навчання працівників товариства, а також можливості отримання працівниками підприємства ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Потому працівники служби зайнятості зустрілися з внутрішньо переміщеними особами, які були працевлаштовані в період воєнного стану на підприємство: це Алла Лазебна з Бучанського району Київської області, Наталія Савінська з м.Бучі, вони працевлаштовані швачками, Павло Гога, Віктор Шильніков із Харківської області, Роман Коршунов із Маріуполя, які працевлаштовані вантажниками, Вадим Сосюра з Лисичанська, працевлаштований на посаду приймальника матеріалів, напівфабрикатів та готових виробів, Марина Назарова з Харкова, яка працює економістом з планування.

За словами роботодавця, всі вони швидко адаптувалися на новому робочому місці, задоволені отриманою роботою, а головне – відчувають себе потрібними в такий складний час.

До слова, на п’ятьох згаданих внутрішньо переміщених осіб подано пакети документів для компенсації витрат на оплату праці й отримано позитивне рішення про надання зазначеної компенсації. Ще на двох осіб документи в процесі підготовки.

Від початку року за сприяння служби зайнятості на ТОВ «Морган Феніче» було працевлаштовано 11 громадян.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux