Під час селекторної наради було розглянуто низку важливих питань, спрямованих на забезпечення безпеки та захисту диких тварин та домашньої птиці в Рівненській області.
опубліковано 09 лютого 2024 року о 10:16

Під час селекторної наради під керівництвом начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля за участі в.о. голови Рівненської районної державної адміністрації - начальника Рівненської районної військової адміністрації Володимир Леонов та начальників структурних підрозділів Рівненської районної державної адміністрації, було розглянуто низку важливих питань, спрямованих на забезпечення безпеки та захисту диких тварин та домашньої птиці в Рівненській області.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в області, в регіоні на 30% зросла кількість випадків інфекційних захворювань тварин на сказ. Торік було оголошено 48 неблагополучних пунктів. Загалом, напружена ситуація зі сказом в усій Україні. 

Першим пунктом порядку денного було обговорення епізоотичної ситуації, профілактики сказу та підготовки до проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу на території області у 2024 році. Також, було зазначено на необхідності регулювання чисельності дикого кабана та хижих хутрових м'ясоїдних тварин для збалансування екосистеми та запобігання можливим проблемам.

Другий пункт порядку денного стосувався плануванню, організації і проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин на території Рівненської області шляхом наземного розподілу принад з вакциною. Це важлива ініціатива, спрямована на збереження популяцій від смертоносних захворювань та збереження біорізноманіття.

Третім пунктом порядку денного було обговорення заходів профілактики та недопущення занесення і розповсюдження грипу птиці на території Рівненської області. Це надзвичайно важлива проблема, яка потребує постійного моніторингу та вчасних заходів для запобігання можливих епідемій серед птахів.

 "Завдяки спільним зусиллям та системній роботі відповідних служб, ми забезпечуємо безпеку та добробут диких тварин та домашньої птиці в нашому районі, зберігаючи природні ресурси та здоров'я наших громадян. Будемо продовжувати працювати над вирішенням цих важливих завдань разом!" - зазначив Володимир Леонов. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux