Обговорили підсумки роботи та шляхи подальшої співпраці
опубліковано 16 грудня 2022 року о 15:12

     15 грудня 2022 року начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Світлана Жовнір провела робочу зустріч із працівниками Рівненського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області.

Надія Тюріна, начальник зазначеної установи, відкриваючи захід, наголосила: «Співпраця Центру пробації та Служби зайнятості має багаторічну історію. Вона спрямована на сприяння працевлаштуванню та соціальну підтримку засуджених осіб, що є суттєвим кроком повернення людей до трудового життя і попередження нових правопорушень. У результаті такої співпраці ми дійшли висновку, що спільними зусиллями можна покращити вмотивованість засуджених у вирішенні їх проблем, зокрема з працевлаштування».

Присутні отримали інформацію про послуги служби зайнятості, про стан ринку праці в регіоні, актуальні вакансії на ньому, а також про зміни у законодавстві, що стосуються питань реєстрації, перереєстрації та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану. Світлана Жовнір акцентувала увагу на здобутті освіти у Рівненському ЦПТО, поінформувала про можливості навчання, його напрямки, умови та терміни; ознайомила з сучасними електронними сервісами, які використовує в роботі Служба зайнятості.

Під час зустрічі обговорено низку питань щодо координації дій, спрямованих на професійну орієнтацію осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку в Центрі пробації, їх мотивації до праці, передусім, у тих галузях, де є найбільш активні пропозиції роботи, забезпечення умов для професійного самовизначення молодих людей, вибору ними професії, кваліфікації, сприяння підвищенню соціальної та професійної мобільності особам, мотивації до легальної зайнятості, формування конструктивної поведінки на ринку праці.

На закінчення зустрічі сторонами було обговорено спільні заходи у рамках співпраці на 2023 рік

(у публікації використано інформаційні матеріали Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux