В с.Мощаниця, що на Острожчині, розробили власну рецептуру «сухого» борщу, який готується за 10 хвилин. Ідея в мешканців с. Мощаниця виникла не так давно. Після декількох спроб господині знайшли ідеальне співвідношення овочів, м’яса та спецій. Загалом, господині зробили вже понад 100 порцій борщу і на цьому зупинятися не збираються! Процес виготовлення самої суміші є досить трудомістким та затратним у часі. Адже інгредієнти спочатку ретельно миють, тонко нарізають, протягом декількох годин сушать і лише після цього готову суміш розфасовують. Проте, військовослужбовці, для яких сухий борщ готується, за умови наявності гарячої води, дозволить швидко та смачно перекусити гарячою стравою. А ще, господині з Мощаниці в борщ додають часточку душі, тепла і любові!