Керівники Рівненського району відвідали гостинну садибу "Зелений Дуб" у Мізоцькій громаді
опубліковано 13 липня 2022 року о 12:06

Начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль спільно з головою Рівненської районної ради Василем Тимощуком та заступником голови Рівненської районної військової адміністрації Юрієм Козачеком відвідали гостинну садибу "Зелений Дуб" у Мізоцькій громаді.

Гостинна садиба "Зелений Дуб" – це овеча ферма, яка знаходиться на невеликому мальовничому плато східних Кременецьких гір між верхньою і нижньою частиною села Зелений Дуб на півдні Рівненського району, на межі з Тернопільською областю на відстані 30-40 км від великих агломерацій Здолбунова, Острога, Шумська, Дубна та Кременця. 

З вікна садиби відкривається майже гірський краєвид, адже садиба знаходиться на території Національного парку «Дермансько-Острозький». Парк займає частину Малого Полісся, Кременецьких гір та Мізоцького кряжу, є особливою територією в лісовій зоні рівнинної частини України. Специфічність його історичного формування обумовила різноманітність та оригінальність ландшафтів, рослинного та тваринного світу.  Це унікальне місце в Україні не лише з точки зору природного значення, це також своєрідний історико-культурний заповідник.

На території садиби є два будинки, де гості можуть зупинитися - «Вілла фермера» та «Сторожова вежа».

"Сторожова вежа" – будинок на двох людей, з усіма зручностями та надзвичайним виглядом на всі чотири сторони для усамітнення з природою. Вежа була збудована на основі старовинної водонапірної башти. Металева бочка залишилася у стінах вежі, що допомагає зберігати тепло в холодну пору року.

Територія садиби складає біля 6 га та огороджена сіткою. Для  невибагливих туристів, які бажають відпочинку ближче до природи без особливого комфорту, є можливість поставити намети, припаркувати автомобілі. Також, надаються послуги годування тварин, видоювання кіз та вигулк овець. Іноді, за бажанням, можна навіть прийняти пологи у тварин.

"Туризм, а тим паче, зелений туризм, – досить популярний, бо мешканці великих міст втомилися від урбаністики, багатоповерхівок. Приємно, що на окраїні Рівненського району розташована еко-ферма із жилими будинками, де люди раді втекти до чистих територій, де є можливість прогулятися еко-шляхами, скуштувати локальних продуктів, взяти участь у фермерських майстер-класах. Також, важливим для самих мешканців є підвищення культурно-пізнавального рівня, збереження спадщини, їхніх традицій, фольклору. Це ті речі, які будуть важливими для туриста, справжнього українця" - підкреслив начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux