День Соборності України у Рівненському районі
опубліковано 22 січня 2023 року о 14:00

На кордоні Рівненської та Житомирської областей, відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України.
В історії незалежності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли всі українські землі об’єдналися в єдину Українську державу. Саме цей день з’єдналися Захід і Схід України. 
Сьогодні у непростий час вся країна відзначає 105 річницю знаменної дати. На відзначення пам’яті про славетне минуле України, про історичне возз’єднання українських земель в єдину, соборну, цілісну і недоторкану державу. 
Вже стало доброю традицією відзначення Дня Соборності України заходами, які проходять на межі двох областей: Рівненської та Житомирської. Де в 1990 році вперше відбувся «живий ланцюг єдності», жителі сусідніх областей, взявшись за руки, утворили єдиний ланцюг, який символізував прагнення українців до єдності. 
У заході взяли участь голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль, начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський, голова Звягельської районної ради Артур Загривий, Піщівський сільський голова - Андрій Радулевич, заступник Корецького міського голови Юрій Добровольський та інші представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування Рівненської та Житомирської областей. 
Розпочалася зустріч делегацій вже традиційним обміном хлібом-сіллю та символічним поєднанням двох половин державного стяга. 
Висловлюючи слова вітання, голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль наголосив, що для нас, українців, 22 січня — особлива дата в історії нашої держави. День Соборності України — це день, коли вперше за багато століть історичні українські регіони об'єдналися в одну державу. Соборність нашої держави засвідчуємо щодня – на фронті, у тилу та за межами країни, борючись зі спільним ворогом і боронячи наші спільні цінності. І традиційна зустріч громад Рівненської  та Житомирської областей є цьому підтвердженням. Захід, Схід, Південь, Північ України — це разом. Разом боротися, разом перемагати, разом приймати рішення про наше майбутнє. 
Після завершення урочистої зустрічі всі учасники акції, розгорнувши 50 метрів жовто-блакитного полотнища, утворили «живий ланцюг», що символізувало об‘єднання всієї України. 
Наша сила — в єдності! Із Днем Соборності України! Разом до Перемоги!
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux