6 липня у Рівненському районі навіки попрощалися з трьома Захисниками – Віктором Загоруйком, Сергієм Пилипчуком та Юрієм Кравчуком
опубліковано 06 липня 2023 року о 16:21

6 липня у Рівненському районі навіки попрощалися з трьома Захисниками – Віктором Загоруйком з м.Костопіль, Сергієм Пилипчуком з м.Здолбунів та Юрієм Кравчуком із с.Здовбиця.

41-річний військовослужбовець Збройних Сил України Сергій Пилипчук народився у селі Кам’янка на Березнівщині, там зростав, закінчив середню школу. Згодом пішов працювати на будівництво. Познайомився з майбутньою дружиною, з якою потім переїхали на Здолбунівщину. Сергій мав золоті руки та вдома завжди був справжнім господарем. У родині народився син, а згодом, майже через 10 років, донечка.

Повістку до війська Сергій отримав у січні 2023-го. Потрапив у 33-тю окрему механізовану бригаду. Пройшов навчання. А навесні бійців спрямували на Запоріжжя.

26 червня 2023 року під час артилерійського обстрілу позицій в районі населеного пункту Роботине Запорізької області Сергій Пилипчук загинув.

1 липня біля Бахмуту Донецької області загинув Віктор Загоруйко під час виконання бойового завдання, пов‘язаного з захистом територіальної цілісності та держаного суверінітету України.

Віктор народився у місті Костопіль. Закінчив Костопільську ЗОШ № 2 та факультет лісового господарства та екології в місті Житомир. До початку повномасштабного вторгнення працював у приватному підприємстві. Як розповідають рідні, у лютому 2022 року він без вагань долучився до лав територіальної оборони Костопільщини. Згодом чоловік отримав наказ та поїхав у зону бойових дій.

Молодший сержант Віктор – стрілець-помічник гранатометника військової частини А4638. Герой який став на захист Батьківщини з перших днів повномасштабного вторгнення.

У Героя залишилась дружина та двоє дітей.


Захисник Юрій Кравчук народився 16 вересня 1982 року в селі Здовбиця. Відразу, після закінчення 11 класів середньої школи, був призваний на строкову службу, служив у м.Рівне в полку зв’язку.

Коли повернувся після служби додому, вступив до Рівненського аграрного технікуму, де здобув освіту будівельника.

У 2004 році одружився та влаштовався на роботу до приватної фірми, яка займалась будівництвом. У 2006 році, у подружжя Юрія та Марини народжується синочок Артем.

В Юрія було все — улюблена робота, хороша та міцна родина. Та життя внесло свої корективи. У 2014 році росія напала на схід України і розпочалася антитерористична операція.

Юрій Кравчук був призваний захищати кордони рідної землі від окупанта.

Приймав участь у боях за Донецький аеропорт та м.Дебальцево.

Хоробрий, відповідальний, Юрій-воїн, проявив себе з найкращої сторони, був нагороджений медалями. Після повернення додому, Юій стає татом, ще для одного малюка. Родина бере під опіку п’ятимісячного Миколку.

Юрій був хорошим батьком, доброзичливим, щирим та чуйним, мав багато друзів. Таким запам’ятають його рідні, друзі та односельчани.

Тому, з початком повномасштабного вторгнення, він вирушив до військкомату.

Спочатку полігон м.Яворів, далі, у складі 14 артилерійської бригади, направлений у Донецьку область.

Солдат Юрій Кравчук був головним навідником батареї. Захисник, разом із побратимами проходив навчання у Німеччині.

А після повернення - бої за Харківську, Херсонську, Донецьку області.

За мужність та відданість своїй Батьківщині Юрій Кравчук нагороджений медаллю «За хоробрість».

Останній бій Героя відбувся поблизу населеного пункту Кучерівка Харківської області. 1 липня 2023 року, в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання, солдат Юрій Кравчук загинув.

Відданий військовій присязі, Юрій Кравчук до останнього подиху боронив рідну землю від окупанта.

Співчуваємо родинам, близьким людям, друзям, бойовим побратимам, щиро розділяємо з вами горе від непоправної втрати.

Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України Віктору Загоруйку, Сергію Пилипчуку та Юрію Кравчуку .

Пам’ять про наших мужніх Захисників, які віддали життя за Україну, житиме у віках!

Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux