Знайомимо з джерелами пошуку роботи в онлайн-режимі
опубліковано 17 листопада 2021 року о 10:27

Зміни, які відбуваються на ринку праці, потребують від шукача роботи цілеспрямованих дій і власних зусиль. Адже в умовах конкурентної боротьби за робоче місце людина, яка шукає роботу, повинна знати сучасні прийоми пошуку роботи та вміти їх ефективно використовувати при спілкування з потенційним роботодавцем. Одним з найважливіших моментів під час пошуку роботи є знання джерел пошуку вакансій та вміння правильно їх використовувати. При достатній кількості таких джерел, людина забезпечена активною діяльністю на ринку праці та позитивним успіхом у пошуках роботи.
Саме з метою ознайомлення безробітних із джерелами пошуку вакансій в Рівненській районній філії Рівненського ОЦЗ систематично проводиться майстер-клас "Сучасні джерела пошуку роботи". І наявні на сьогоднішній день карантинні обмеження цьому не перепона, адже маємо практику проведення таких заходів в онлайн-режимі. Один із таких заходів був проведений 16 листопада, на якому слухачів було ознайомлено із джерелами інформації про вакансії, особливостями опрацювання вакансій, перевагами та недоліками кожного джерела інформації, сучасними вимогами роботодавців до працівників, сайтами з пошуку роботи та видами шахрайства при працевлаштуванні. Під час заходу увагу шукачів роботи було акцентовано на необхідності щоденного самостійного опрацювання джерел вакансій, і наголошено, що обирати потрібно для себе найбільш дієві та результативні. Особливу зацікавленість у безробітних викликала інформація про сучасні методи підбору персоналу роботодавцями, а саме: через веб-ресурси з пошуку роботи, сервіс “Електронний кабінет безробітного”, соціальні мережі, відеорезюме та онлайн – співбесіда. Адже, зазначені форми роботи підвищують ефективність самопрезентації та сприяють зниженню соціальної напруги, зручності, економії часу та коштів, як шукача роботи, так і роботодавця.
Тож, було підсумовано, що практично у будь-якій ситуації, що пов’язана з пошуком роботи, ідеальним рішенням стає комплексний підхід та правильне планування, а також самодисципліна, активність, послідовність та вміння ефективно використати всі можливості в пошуках роботи, адже це економія ресурсів і головне - ключ до успіху.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux