Жителю Корецької громади, старшому сержанту 81-ї бригади ДШВ Олександру Леунову присвоєно звання Герой України (посмертно)
опубліковано 20 липня 2023 року о 12:40

     За повідомленням Служби зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України жителю Корецької громади, старшому сержанту 81-ї бригади ДШВ Олександру Леунову присвоєно звання Герой України (посмертно).


За час проходження військової служби Олександр Леунов неодноразово брав активну участь в АТО та ООС: в Авдіївській промзоні, населеному пункті Зайцеве та інших гарячих точках, де вела бойові дії 81 окрема аеромобільна бригада ДШВ Збройних Сил України. Він був тричі поранений, але від евакуації постійно відмовлявся та залишався на позиціях разом зі своїм підрозділом.

16 березня 2022 року старший сержант Олександр Леунов виконував бойове завдання в районі населеного пункту Кам’янка Харківської області. Під час прориву колон ворожої техніки з міста Ізюм у напрямку міста Слов’янськ у складі 3-ї аеромобільно-десантної роти, яка перебувала в резерві, він висунувся на передній край оборони. Під вогнем противника старший сержант Леунов відчайдушно та уміло керував діями підрозділу. А під час зустрічного бою, розділившись силами до взводу, зайняв позицію на лівому фланзі дамби населеного пункту Кам’янка. На чолі підрозділу він вступив у бій із противником і знищив три ворожі танки та дві БМП-3 противника. Професійно, грамотно керуючи діями взводу, організував вогневе ураження противника, не даючи можливості ворогу протиснутися вперед. Завдяки рішучим діям Олександра було зупинено висування ворожих колон у напрямку міста Слов’янськ та не допущено оточення наших військ противником.

На жаль, у результаті прямого попадання з ворожого танку по БТР-80, де знаходився старший сержант Олександр Леунов, він отримав поранення, несумісні з життям.


27 липня 2022 року Корецька громада попрощалася та провела останньою життєвою дорогою свого земляка, старшого сержанта і командира взводу Олександра Леунова, 1987 року народження.

Овдовіла молода дружина, без тата залишилися двоє дітей.


Указом Президента України від 08.07.2023 №391/2023 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові старшому сержанту ЛЕУНОВУ Олександру Володимировичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).


Вічна слава та пам’ять Герою!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux