Здобувати профтехосвіту – цікаво і престижно
опубліковано 29 грудня 2022 року о 10:10

Освіта — це передусім здобуті знання і вміння, які мають допомогти отримати гідну роботу та самореалізуватися у майбутньому. І для цього потрібно трохи більше, аніж престижність отриманого диплома. За даними служби зайнятості України попит на робітничі вакансії на ринку праці постійно зростає: це понад 20 тисяч із 33 тисяч наявних вакансій. І така тенденція найближчими роками тільки посилиться, адже для відбудови країни після війни будуть потрібні робочі руки.

Профтехосвіта — це потужний тил, адже мільйони людей в Україні готують їжу та роблять закрутки, щоби забезпечувати воїнів на передовій, шиють бронежилети та плитоноски, зварюють плити, ремонтують техніку, працюють із дронами та всіляко допомагають наближенню перемоги.

Після закінчення війни профтехосвіта буде не менш важливою. Адже країні потрібна буде відбудова. А це — люди, які вміють якісно та швидко будувати будинки, мости, дороги та все інше, що зараз намагається знищити ворог.

Профтехосвіта зробила великий стрибок вперед після запровадження дуальної форми освіти, коли є можливість поєднувати теоретичне навчання із практичними заняттями на базі профільного підприємства. За статистикою, 87% випускників закладів профтехосвіти з дуальною формою навчання знаходять роботу за фахом одразу після закінчення навчання. До того ж, робота кваліфікованих робітників добре оплачується. Наприклад, електрозварники чи слюсарі вже зараз отримують зарплатню не меншу, ніж журналісти, які працюють у стрічці новин. А зарплата кранівників чи машиністів спеціалізованих машин може сягати 25-35 тисяч гривень. Змагання за хороших спеціалістів у робітничих професіях не менше, ніж на ринку ІТ.

Отже, здобувати професійно-технічну освіту стає цікаво і престижно. У Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості ліцензовано 58 актуальних, затребуваних на ринку праці професій, які можна освоїти за максимально короткі терміни. Перебуваючи на обліку у службі зайнятості, кожен має можливість здобути професійно-технічну освіту безкоштовно.

За детальною інформацією звертайтеся до Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ за адресою: вул. Яворницького, 53, м. Рівне, або за телефоном: (0362) 63-13-98.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux