Захід із метою підвищення правової освіченості зайнятого й незайнятого населення відбувся за сприяння Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ
опубліковано 06 липня 2022 року о 10:12

У рамках співпраці між державною службою зайнятості та Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги представники Сектору «Рівненське бюро правової допомоги № 2» систематично долучаються до участі в заходах, організованих Рівненською районною філією Рівненського ОЦЗ для підвищення правової освіченості зайнятого й незайнятого населення.

05 липня 2022 року відбувся черговий захід у рамках інформування зареєстрованих безробітних із питань можливості отримання послуг безоплатної вторинної правової допомоги. Присутні отримали інформації про діяльність Сектору «Рівненське бюро правової допомоги № 2», про можливість отримання там безоплатної вторинної правової допомоги.

Акцент під час семінару був зроблений на те, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується і будь-яке працевлаштування має бути офіційно оформлене, що є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Начальник Сектору «Рівненське бюро правової допомоги № 2» Алла Семенюк детально охарактеризувала негативні наслідки тіньової економіки, а також закликала безробітних легалізовувати свою зайнятість, що дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку, адже трудові відносини між роботодавцями і працюючими повинні будуватися на законодавчій основі, з дотриманням відповідних соціальних гарантій.

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ, вчергове наголосила на змінах у законодавстві в сфері зайнятості, зокрема, у визначенні терміну «підходяща робота» в період воєнного стану.

Безробітні також мали можливість отримати індивідуальні консультації від представниці Рівненського бюро правової допомоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux