З п’ятьма воїнами сьогодні, 7 вересня 2023 року, попрощалися у Рівненському районі
опубліковано 07 вересня 2023 року о 16:57

У скорботі м.Рівне зустріло добровольців Сергія Гриценюка та Сергія Скаржинця.

39-річний стрілець-снайпер солдат Сергій Гриценюк загинув 1 вересня 2023 року в районі міста Красногорівка Донецької області.

Воїн народився у Рівному, навчався у 24 школі, здобув професію сантехніка. Сергій Гриценюк відчував необхідність бути серед людей, які зі зброєю боронять України. А так, як у армії не служив, то військової справи навчався у Великій Британії влітку 2023 року. Коли повернувся, то вирушив на схід України у зону активних бойових дій.

У воїна залишилася 10-річна донечка.

49-річний молодший сержант Сергій Скаржинець героїчно загинув 1 вересня 2023 року під час танкового та мінометного обстрілу поблизу населених пунктів Новомаркове — Оріхово-Василівка — Григорівка Донецької області. Сергій народився у Рівному, навчався у “Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту”. Війна Сергія застала у Польщі, де він працював. Не вагаючись ні на хвилину він повернувся в Україну та одразу звернувся до військкомату, щоб стати на захист Вітчизни.

У воїна залишився дорослий син.

24-річний солдат Назар Абрамчук із села Новомалин Острозької громади загинув 04 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області.

Воїн народився 20 січня 1999 року в селі Бродів (Острожчина). Довгий час проживав у м. Острог. Навчався у Острозькому ліцеї №1, а 2014-2017 роки здобував професію слюсара з ремонту автомобілів в ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище». Після одруження з дружиною переїхали проживати в село Новомалин, де в молодого подружжя народилося двоє синочків. Без люблячого батька залишилися двоє діточок віком 1 і 3 років.


Здолбунівчани сьогодні віддали шану загиблому воїну Збройних Сил України Юрію Олещуку.

Він народився у Здолбунові, закінчив ЗОШ №1, згодом вступив до Квасилівського професійного ліцею, здобув професію слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів та водія. Працював, але 24 лютого розпочалася повномасштабна війна...

Повістка Юрієві надійшла 17 липня 2022 року. Пройшов навчання у Житомирі, а згодом – у Великій Британії, де опанував снайперську гвинтівку. Там отримав відзнаку за успішне навчання.

Після повернення, восени 2022 року, у складі 80-ї бригади Юрій виїжджає до Дніпра. Згодом була Харківщина, Донеччина, де мав опіки від фосфорних бомб, проте відмовився від госпіталізації…

Навесні 2023 року Юрій, отримавши під своє командування взвод, виїжджає з ним до Німеччини на навчання, але вже як інструктор. І знову отримує відзнаку за успішне навчання.

Згодом, у складі 87 окремого аеромобільного батальйону, виїздить на Запорізький напрямок. Отримує поранення і вкотре відмовляється від госпіталізації.

Телефонуючи чи пишучи мамі, завжди просив не хвилюватися. Востаннє поговорили 28 серпня.

Юрій Олещук загинув 31 серпня 2023 року на Запоріжжі під час удару ворожої авіації, мужньо виконавши свій військовий обов’язок.

Шпанівська громада сьогодні з почестями провела загиблого земляка, мешканця с. Малий Житин Олександра Гонтара. 52-річний воїн залишився назавжди вірним військовій присязі, адже, беручи участь в обороні нашої Батьківщини, захищаючи кожного з нас, віддав найцінніше – своє життя. В Героя залишилася старенька матір та брат, який зараз також боронить Україну.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям! Сумуємо за Вами, наші Захисники, наші воїни світла і добра… Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux