Всеукраїнський день бібліотек
опубліковано 30 вересня 2022 року о 12:43

      30 вересня щорічно в Україні відзначаємо професійне свято працівників вітчизняної бібліотечної сфери, яке було започатковано Указом Президента України від 14 травня 1998 року № 471/98 «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек», із урахуванням великого внеску бібліотек України в розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідності подальшого підвищення їх ролі в житті суспільства та на підтримку ініціативи бібліотечної громадськості.

Сучасна бібліотека, як і все наше суспільство, постійно розвивається. Ідеальним бібліотечним простором стала наявність комп’ютеризованих робочих місць, зручних меблів, достатньої кількості розеток для лептопів, обов’язкова наявність Wi-Fi. Бібліотеки повинні відповідати запитам читача, а саме мобільності та можливості отримання максимуму інформації в одній установі. При цьому книги не відходять на другий план, залишаючись класичним джерелом інформації. Тому у людей не зникає потреба звертатися до друкованих книжок, знаходячи відповіді на свої запитання саме там. І це не дивно, адже віртуальний досвід ніколи не замінить досвід відвідування бібліотеки. Очевидно, що в світі, переповненому цифровими технологіями, людина відчуває потребу у відвідуванні реальних місць, де можна навчатися протягом усього життя.

Тож Всеукраїнський день бібліотек відзначається передусім як свято всіх громадян, читачів, рівних у праві користуватися бібліотеками, їхніми ресурсами й послугами.

Щиро вітаю всіх працівників бібліотек із професійним святом! У колективах наших бібліотек працюють справжні професіонали, які самовіддано люблять свою справу, тут домінує творчість, креативність, реалізовуються надзвичайні проєкти, які зберігають і примножують нашу культурну спадщину, адже культурний фронт – дуже особливий і важливий, ви бережете слово та нашу ідентичність!

Бажаю вам наснаги, міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, твердої віри у Перемогу України над російським агресором!

Пророче твердження «Україна непереможна!» житиме у віках!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux