Вітання з нагоди Дня Української Державності
опубліковано 28 липня 2022 року о 09:37

Сьогодні ми започатковуємо відзначення ще однієї дати в історичному календарі України – День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423/2021 із метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. В 988 році князь Володимир Великий прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси-України 28 липня встановлено День Української Державності.

Українська державнiсть означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм вiйськом, церквою і зі своїми Героями.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу й сили залишатися собою в часи бездержавності. День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА.

День Української Державності відбувається на шостому місяці активної жорстокої війни росії проти України. Після восьми років війни на Донбасі. Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття – Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз.

Ми були, є i будемо, попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ.

Наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Мільйони українців створили міцний народний тил. Здається, у світі не залишилося жодноï людини, яка б не чула про мужність, стійкість і незламність України та підступність, звірство, агресивність й тероризм росії. Дві протилежності добра і зла на планеті Земля.

Берегти єдність зараз, працювати разом на Перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо!

А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується й нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.


Дорогі, шановні земляки, вітаю з Днем Української Державності!

Вдячний усім, хто захищає нашу державу, хто своєю працею кожен на своєму місці наближає Перемогу України – військовим, волонтерам, працівникам тилового фронту, дорослим і нашим маленьким громадянам!

Бажаю всім здоров’я!

Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux