Вітаміни підвищують імунітет, проте не лікують від COVID-19
опубліковано 14 лютого 2022 року о 15:07

Мікроелементи, такі як вітамін D, вітамін С та цинк, мають найважливіше значення для нормальної роботи імунної системи та життєво необхідні для підтримки здоров'я. 

Проте наразі будь-які рекомендації щодо використання їх для лікування COVID-19 відсутні. Вживання вітамінів під час хвороби можливе лише за призначенням лікаря.

Аби зміцнити імунітет взимку, додавайте до щоденного раціону продукти, що мають у своєму складі: 

  • вітамін С — це шипшина, перець чилі, чорна смородина, петрушка, капуста, ківі, броколі, брюссельська капуста, лимон, лічі, хурма, апельсин;
  • цинк — це морепродукти, м'ясо, гарбузове та соняшникове насіння, какао, яйця, волоські горіхи та устриці.

А добова норма вітаміну D — це 20-хвилинна прогулянка на свіжому повітрі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux