Відразу із чотирма Героями прощалися сьогодні, 5 березня 2024 року, у Рівненському районі
опубліковано 05 березня 2024 року о 16:09

Відразу із чотирма Героями прощалися сьогодні, 5 березня 2024 року, у Рівненському районі — Романом Шепелевичем, Костянтином Шахом та Олександром Костарєвим у Рівненській громаді та Григорієм Окерешком у Костопільській громаді.

Роман Шепелевич народився 15 березня 1996 року у місті Рівне. Закінчив школу №9. Навчався спершу у технічному коледжі, пізніше у НУВГП за спеціальністю “Екологія”.

“Рома працював пекарем на пекарні “Люкс”. Він зовсім не військова людина — спокійний, врівноважений. Захоплювався спортом. Але коли отримав повістку наприкінці вересня 2023 року — пішов служити. На честь пекарні, в якій працював, взяв позивний “Люкс”. Він завжди повторював, що служба в армії — це його робота,” - розповіла мама Героя Людмила.

Роман, будучи у короткій відпустці зимою, офіційно одружився з коханою Владиславою.

На жаль, 28 лютого 2024 року 27-річний солдат Роман Шепелевич загинув внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Костянтин Шах народився 31 серпня 1969 року у місті Рівне. Закінчив школу№ 15. Потім відслужив строкову службу в армії у прикордонних військах. Після повернення одружився, з дружиною виховували сина. Костянтин працював на будівництві, зварювальником, кухарем.

У березні 2022 року його мобілізували до лав ЗСУ. За цей час пройшов практично усі гарячі точки: був у Вугледарі, на Авдіївському, на Лиманському напрямках.

Костянтин робив усе, аби наблизити таку бажану перемогу, і водночас дбав про найближчих — переконував у кожній розмові, що обов’язково повернеться додому. І ця віра жила в серцях усієї родини.

54-річний солдат Костянтин Шах загинув 29 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині.


Олександр Костарєв народився 15 квітня 1990 року у місті Першотравенськ Дніпропетровської області. Закінчив місцеву школу, потім вступив у Харківський національний автомобільно-дорожній університет на спеціальність “Менеджмент і маркетинг”, який закінчив у 2012 році. Там і познайомився зі своєю дружиною Марією, разом з якою виховували двох діток Наталку та Романа.

Олександр у 2016 році підписав контракт зі Збройними Силами України. Це були перші роки антитерористичної операції, тож він пішов захищати своїх рідних – батьків, дружину, двох дітей. Відтоді Захисник присвятив своє життя службі українському народові. Військовий зустрічав ворога з перших днів повномасштабного вторгнення.

Був не лише патріотом України, а й чудовим чоловіком та батьком.

33-річний сержант Олександр Костарєв загинув 1 березня 2024 року під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині.

У Костопільській громаді сьогодні оголошено Днем жалоби за полеглим воїном Григорієм Окерешком.

Григорій народився 1 червня 1970 року у селі Новий Моквин Березнівської громади. Навчався у місцевій школі, а далі проходив строкову службу у Збройних Силах України. Після служби переїхав у місто Костопіль, навчався у Костопільському професійно-технічному училищі, здобув професію електрика.

«Григорій був дуже добрим та співчутливим. Мав м’який характер, завжди всім допомагав, був щирим та відвертим. Дуже любив свою справу, віддавав себе повністю. Був найдобрішою людиною, люблячим чоловіком і батьком, вірним другом і дбайливим господарем, який умів робити все», - розповідає дружина Наталія.

Григорій понад 20 років працював електромонтером на ТОВ «Свиспан Лімітед». Чоловік був фахівцем у своїй справі. Йому довіряли найскладніші завдання.

28 вересня 2023 року Григорій приєднався до війська. Обіймав посаду стрільця-санітара механізованого батальйону. Загинув 2 березня 2024 року поблизу населеного пункту Хромове Бахмутського району на Донеччині. Воїну було 53 роки. Вдома на нього чекали дружина, двоє дітей, рідні та друзі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, близьким, військовим побратимам загиблих Захисників!

Спіть спокійно Герої! Вічна Вам памʼять і вічна слава! Низькій уклін Героям!

Ваш подвиг навіки вписаний в історію України!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux