Відкриття меморіальних дощок Захисникам України в Бабинській, Здовбицькій громадах
опубліковано 02 травня 2023 року о 15:20

    Днями в територіальних громадах району відбулося відкриття меморіальних дощок Захисникам України, чий подвиг назавжди житиме в пам’яті вдячних земляків.


У Дорогобузькій філії Бабинського ліцею Бабинської сільської ради встановили меморіальну дошку Захиснику України Юрію Васильцю.

Довідково. Юрій Василець 1975 року народження, родом із села Дорогобуж.

У передвоєнний період Юрій працював за кордоном, та оскільки в Україну прийшла війна, чоловік повернувся із заробітків, був призваний по мобілізації в лави Збройних Сил України 9 серпня 2022 року.

9 січня 2023 року солдат, інспектор прикордонної служби 2 категорії – водій відділення забезпечення Юрій Василець загинув у районі населеного пункту Соледар Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям. Похоронили Героя 10 лютого 2023 року в селі Дорогобуж на місцевому кладовищі.


           1 травня в Здовбицькій громаді вшановано пам’ять Героїв, які загинули за незалежність та цілісність України: Миколи Кулигіна та Володимира Пахольчука. На знак вшанування пам’яті про їх подвиг на фасаді Івачківської гімназії рідними загиблих – дружиною Миколи Кулигіна Мартою та батьком Володимира Пахольчука Володимиром відкрито меморіальні дошки.

До меморіальних дощок та на могили загиблих Героїв покладено квіти.

Довідково. До війни 32-річний Микола Кулигін із села Івачків Здовбицької сільської ради, як і багато українців, працював за кордоном, зводив для своєї сім’ї просторий дім. Однак, дізнавшись про напад рф на Україну, повернувся додому задля захисту її від ворога. Мужній син України загинув внаслідок осколкових поранень у Донецькій області. 12 липня 2022 року загиблого воїна Миколу Кулигіна похоронили в рідному селі Івачків.


37-річний Володимир Пахольчук служив за контрактом у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Закарпатського легіону. Запоріжжя, Херсон, Луганськ, Піски – це ті міста, за звільнення яких боровся загиблий Герой. 21 жовтня 2022 року, під час виконання бойового завдання біля м.Кривий Ріг, Володимир отримав важке поранення, а 31 жовтня серце Героя перестало битися. Поховали Володимира Пахольчука 3 листопада з почестями на місцевому кладовищі в селі Івачків.


Військовослужбовці Збройних Сил України віддали життя задля наближення Перемоги і миру!

Держава Україна, Український народ у віках пам’ятатиме подвиг своїх синів.


Україна вистоїть і переможе!


(у публікації використано інформаційні матеріали Бабинської, Здовбицької сільських рад)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux