Відбувся районний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови
опубліковано 19 грудня 2023 року о 11:10

У ІІ етапі (районному) Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови, яка відбулася 14 грудня 2023 року взяло участь 395 учасників 8-11 класів, які навчаються в закладах загальної середньої освіти територіальних громад Рівненського району. Виконання олімпіадних завдань потребувало від учнів досконалого володіння матеріалом згідно програми, а також практичного опанування мовленнєвих умінь на рівні, достатньому для здійснення іншомовного спілкування двома видами мовленнєвої діяльності: читання та письма в типових ситуаціях.

В першому турі «Творча письмова робота» учням кожного класу пропонувалося по три проблемні ситуації, де вони повинні були дати розгорнуту відповідь у межах рекомендованого обсягу творчої роботи. Завдання орієнтовані на зону інтересів учасників, спонукали їх до письмового висловлення життєвої і громадської позиції, ставлення до тих чи інших фактів або осмислення певних проблемних ситуацій.

Творчі письмові роботи відповідали орфографічним, лексичним, стилістичним і граматичним нормам відповідної іноземної мови. Максимальна кількість балів - 30. Тривалість - 60 хвилин.

В ІІ турі «Читання, або сприймання прочитаного тексту з післятекстовими завданнями на перевірку розуміння змісту» учні показали знання, уміння читання невеликих за обсягом звʼязних і логічно завершених текстів, які були уривками з оригінальної художньої, суспільно-політичної або науково-популярної літератури. Тексти містили для учнів 9 класів до 3 відсотків, для 10-11-х класів до 5 відсотків незнайомих слів, розуміння яких досягалося на основі контексту або спільності коренів слів іноземної та рідної мов. Загальний час на проведення цього туру - 60 хвилин. Максимальна кількість балів-30. Хоча завдання були нелегкими, учасники олімпіади показали достатність обсягу для розкриття теми, повну відповідність змісту до завдання творчої роботи, достатньо інформативну насиченість, художньо-естетичне враження, хороші знання, оригінальність, лексичний запас, наявність ідеоматичних зворотів, зʼєднувальних кліше, посередню різноманітність вжитих структур, моделей при написанні твору та виконання завдань вцілому.

Роботи учасників перевірені та переможці визначені.

Вітаємо переможців районного етапу олімпіади та вболіваємо за них на обласній олімпіаді!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux