Вчергове надавали консультації вимушеним переселенцям
опубліковано 21 вересня 2022 року о 12:17

20 вересня фахівці Рівненської обласної служби зайнятості здійснили виїзний захід до Клеванської територіальної громади та зустрілися з вимушеними переселенцями, які переїхали з регіонів, де ведуться бойові дії, та тимчасово проживають на території комунального закладу «Клеванська спеціальна школа №1 І-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради.

Під час зустрічі з вимушено переміщеними особами заступниця директора Рівненського обласного центру зайнятості Надія Плютинська надала інформацію про послуги служби зайнятості, про стан ринку праці в регіоні. Начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ Світлана Жовнір надала учасникам заходу інформацію щодо спрощеної процедури реєстрації внутрішньо переміщених осіб у службі зайнятості та отримання ними статусу безробітних, поінформувала про актуальні вакансії на ринку праці Рівненського району. Начальник відділу організації профорієнтації Рівненського ОЦЗ Леся Парчук увагу присутніх зосередила на пільгах, що надаються суб’єктам господарської діяльності у вигляді компенсації витрат на оплату праці переселенців у разі їхнього працевлаштування. Адже в такий важкий для нашої країни час надзвичайно важлива підтримка громадян, які вимушено залишили власні домівки та переїхали в більш безпечні регіони країни.

Заступниця директора Рівненського центру професійно-технічної освіти Руслана Бодренко презентувала учасникам заходу навчальний заклад державної служби зайнятості, поінформувала про можливість проходження професійного навчання за направленням служби зайнятості, ознайомила з професіями та напрямками навчання, з графіком комплектування груп на найближчу перспективу, охарактеризувала умови та терміни такого навчання, його переваги для дорослого населення.

ДО участі у заході долучилася Олена Нечеснюк, юристка благодійного фонду «Право на захист». Вона ознайомила присутніх з напрямками діяльності організації щодо одержання інформаційної, консультаційної та юридичної допомоги з питань внутрішнього переміщення, соціальних виплат, компенсації за зруйноване житло, отримання довідки ВПО, питань мобілізації, перетину кордону тощо.

Після викладення інформації усіма спікерами заходу були надані індивідуальні консультації усім бажаючим та відповіді на поставлені запитання присутніх внутрішньо переміщених осіб.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux