В Оженині відкрили меморіальну дошку загиблому полковнику Петру Михайловичу Горбатюку
опубліковано 24 березня 2023 року о 15:57

          23 березня в Оженинському ліцеї імені Тараса Григоровича Шевченка на Острожчині відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки на честь загиблого полковника Петра Михайловича Горбатюка, який був випускником цього навчального закладу.

Вшанувати пам’ять рідної людини, односельця, друга, однокласника прийшли рідні, представники місцевої влади, друзі та побратими.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано сестрі Петра Горбатюка Любові Горбатюк і заступнику командира військової частини 3077, підполковнику Володимиру Младенову.

Чин освячення меморіальної дошки та спільну молитву здійснив капелан військової частини, де служив командиром Петро Горбатюк.

 Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави, спогадами про Петра Горбатюка поділилися мама загиблого Ольга Горбатюк, староста с.Оженин Василь Васинюк, підполковник Володимир Младенов.

За жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності капелан військової частини нагородив медаллю ПЦУ «Хрест «Свободи» Горбатюка Петра Михайловича посмертно та передав нагороду матері.

Довідково. Полковник Горбатюк Петро Михайлович перебував на посаді командира військової частини 3077 Національної Гвардії України з 01.11.2016 по 24.02.2022.

 О 05:30 24 лютого полковник Петро Горбатюк отримав інформацію про початок повномасштабної військової агресії росії та ракетні удари противника. Негайно прибув у військову частину та подав сигнал «Бойова тривога», після чого організував заходи щодо переведення військової частини на функціонування в умовах особливого періоду, евакуацію особового складу, озброєння, військової техніки та майна зв’язку. 

Завдяки правильним, рішучим діям і прийняттям рішення щодо евакуації та передислокації в запасні райони розосередження не було допущено загибелі особового складу, знищення зброї та військової техніки.

 Близько 05:57 полковник Петро Горбатюк здійснив доповідь командувачу Національної гвардії України з пункту управління, та внаслідок вибуху від влучання балістичної ракети «Іскандер» героїчно загинув. 

У ході проведення евакуації полковник Петро Горбатюк подав приклад самовідданого виконання військового обов’язку, ціною власного життя не допустив втрат особового складу.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі полковника Горбатюка Петра Михайловича Указом Президента України від 17.04.2022 № 254 нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Наказом Командувача НГУ від 01.08.2022

№ 106 Горбатюк Петро Михайлович навічно зарахований у списки особового складу військової частини 3077. (у публікації використано інформаційні матеріали Острозької міської ради) 


  


 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux