У Рівненському районі в останню земну дорогу провели шістьох захисників - азовців Віталія Семчука та Костянтина Друзя, Юрія Грипича, Петра Біляєва, Олександра Карашевича та Артема Філюка
опубліковано 21 листопада 2022 року о 10:21

Цими днями у Рівненському районі в останню земну дорогу провели шістьох захисників, які поклали своє життя за Україну та усіх нас: захисників Маріуполя Віталія Семчука та Костянтина Друзя, оборонця Бахмута Юрія Грипича з Білокриницької громади, захисника Луганщини Петра Біляєва із с.П’ятигори, захисників Харківщини Олександра Карашевича з с.Новосілки та здолбунівчанина Артема Філюка.

Рівнянин Віталій Семчук з 2017 року служив в Азові. Спершу був танкістом, а потім пішов у розвідку. Після повномасштабного вторгнення Віталій служив на Донеччині, в Маріуполь потрапив у складі одного з найбільших десантів, вже коли місто було в повному оточенні. 25-річний старший солдат Віталій Семчук загинув 14 квітня від танкового снаряда, при обстрілі їхніх позицій. У столицю тіло привезли лише на початку серпня.

Рівнянин Костянтин Друзь одразу після закінчення школи вирішив піти в Азов. 22-річний сержант Костянтин Друзь разом із побратимом намагалися врятувати радіостанцію. Та над ними спершу “завис” дрон, а за тим їх “накрило” мінометним вогнем. Коли обстріл припинився, жоден з них на зв’язок не вийшов. 18 березня мамі зателефонували, що сина більше немає... Тіло привезли до Києва наприкінці липня.

38-річний житель Білої Криниці Юрій Грипич загинув 13 листопада при виконанні бойового завдання в районі Бахмута Донецької області. Назавжди від залишиться у пам’яті побратимів відповідальним та добросовісним, зразковим військовослужбовцем, ввічливим та чуйним до оточуючих.

45-річний Петро Біляєв загинув 15 листопада в результаті ворожого обстрілу Сватівського району Луганської області. У 2014 році Петро добровольцем пішов захищати Україну, де опанував військову професію мінометника. Підписав контракт із ЗСУ та проходив службу на Донеччині та Луганщині, був нагороджений Почесною відзнакою «За мужність та відвагу», мав нагрудні знаки «Учасник АТО» та «Ветеран війни».

49-річний Олександр Карашевич після 24 лютого пішов захищати Батьківщину. Під час бойових дій воїн отримав контузію. Після лікування знову вирушив на фронт. Загинув воїн 12 листопада в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання із захисту незалежності України в районі населеного пункту Вільшани Харківської області. У нього залишилася мама, син та донька.

27-річний здолбунівчанин Артем Філюк загинув 12 листопада внаслідок ворожого обстрілу в районі населеного пункту Берестове Харківської області. У 2019 році Артема призвали на військову службу, тоді він підписав контракт зі Збройними силами України. У жовтні він приїхав у відпустку, одружився. Обіцяв дружині обов’язково повернутися. 4 листопада ще зателефонував батькам та довго з ними спілкувався, а 12 листопада його не стало. У нього залишилися батьки, дружина та донька.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців, які втратили найдорожчих людей.

Співчуття Здолбунівській, Рівненській та Білокриницькій громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux