У Рівненському районі відбулися командно-штабні навчання
опубліковано 27 вересня 2023 року о 17:22

Сьогодні, 27 вересня завершилися дводенні командно-штабні навчання з відпрацювання міжвідомчого реагування на надзвичайні ситуації з небезпечними хімічними речовинами. Навчання відбулися у рамках проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімичними речовинами» за участі тренерів від ОБСЄ, представників ДСНС та Нацполіції Рівненської області та району, екстренної медичної служби, представників Рівненської обласної та районної комісій ТЕБ та НС.

У перший день відбулося теоретичне обговорення методології командно-штабних тренувань. Другий день проходив на території аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Рівненській області у с.Городище.

За легендою залізнична станція м.Здолбунів зазнала ракетного удару, внаслідок якого відбувається витік хлору та азотної кислоти. Крім того, в соціальних мережах розгорнулася інформаційно-психологічна операція ворога щодо ураження зазначеної території хімічною зброєю та техногенної катастрофи на ПРАТ «Рівненазот», метою якої було посіяти панічні настрої серед населення. Всі учасники навчань відпрацювали кожен на своєму місці алгоритм дії, як зберегти життя та здоров’я людей та ліквідувати наслідки запропонованої легендою аварії. В надзвичайно швидкому темпі організатори тренувань передали інформацію, що на підприємстві «Рівнехолод», внаслідок аварійних робіт, відбувся витік аміаку. А вже за півгодини за легендою відбулася аварія на автодорозі, де з автоцистерни відбувся витік надзвичайно токсичної речовини.

Злагоджена робота у посиленому темпі та часовому обмеженні дала позитивні результати, а проведений аналіз допоміг зрозуміти важливість даних навчань.

Рівненську районну комісію ТЕб та НС на командно-штабних навчаннях представляли заступник голови райдержадміністрації Олександр Нестерук та керівники структурних підрозділів райдержадімінстрації.

«Безумовно, дані навчання є надзвичайно корисними для нас. Триває війна і відпрацювання комунікації між різними службами є дуже важливими. Сьогодні ми відпрацьовували ситуації за легендами, але ми знаємо підступність нашого ворога, тому потрібно бути готовим до найгірших сценаріїв, знати, як протидіяти та зберегти людські життя і їх здоров’я», - наголосив заступник голови райдержадміністрації Олександр Нестерук.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux