У Рівненському районі прощалися із шістьма загиблими на фронті військовослужбовцями
опубліковано 02 січня 2023 року о 15:19

Передноворічний день та перший день 2023 року ознаменувалися сумними подіями. Так, під звуки сирен повітряної тривоги у Рівненському районі прощалися із шістьма загиблими на фронті військовослужбовцями.

31 грудня в останню земну дорогу у Корці провели Сергія Янця, у Городоцькій громаді Сергія Грицая, в Клеванській громаді Геннадія Пінчука, в Березнівській громаді Олександра Синюка та Віктора Пилипаку у Малинській громаді.

46-річний військовослужбовець Сергій Янець загинув 26 грудня під час мінометного обстрілу у районі Бахмута. Сергій народився у Корці, закінчив Корецьку ЗОШ №1, навчався у Березнівському лісовому коледжі, із якого був призваний на військову службу. Служив у Білій Церкві. Був учасником Революції Гідності, після кривавих подій на Майдані вступив у батальйон імені генерала Кульчицького та у його лавах боровся за незалежність та суверенітет України у зоні АТО. З початком повномасштабного російського вторгнення продовжив захищати Україну від загарбників.

31 грудня в с.Понебель, що в Городоцькій територіальній громаді в останню дорогу провели загиблого військовослужбовця Віктора Грицая. Молодший сержант Збройних Сил України Віктор Грицай загинув 19 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання у районі села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області внаслідок бойового зіткнення з противником. Вшанувати пам’ять бійця прийшли рідні, керівництво громади, військовослужбовці, місцеві жителі. Поховали бійця у рідньому для нього с.Понебель на місцевому кладовищі.

Через війну обірвалося життя Віктора Пилипаки із с.Бронне Малинської громади. 40-річний Віктор був учасником бойових дій у зоні АТО на Сході України. Знав всю підступність та ницість ворога, тож з початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну став на захист держави. 23 грудня серце військовослужбовця Збройних Сил України перестало битися. У Віктора Пилипаки залишись батьки та п’ятеро сестер.

54-річний бойовий офіцер Геннадій Пінчук мав неабиякий бойовий досвід, адже на рахунка була війна в Афганістані. Понад 20 років життя віддав службі в органах внутрішніх справ, майже 10 із них — був дільничним інспектором у селищі Клевань. Тут його знали, поважали і називали не інакше як Шериф. Принциповий, справедливий, відповідальний.

Під час виконання службових обов’язків отримав тяжке поранення. На заслужений відпочинок пішов у 2011 році.

Проте із перших днів повномасштабного вторгнення Геннадій Іванович не зміг залишатись осторонь та пішов захищати Батьківщину. Своїм життям заплатив за свободу українців під час захисту міста Авдіївка Донецької області 28 грудня.

Син, чоловік, батько…. Офіцер, наставник, товариш, колега. Він виховав не одне покоління молодих правоохоронців, ділячись порадами та передаючи їм свій досвід. У нього залишилась дружина та 14-річний син.

31 грудня у с.Друхів Березнівської громади попрощалися із 33-річним захисником Олександром Синюком, який помер у госпіталі від тяжкого поранення, отриманого 22 жовтня під час боїв на Донеччині.

З перших днів війни він без вагань добровільно став на захист рідної землі та віддав найцінніше – своє життя за мирне небо, спокій та майбутнє України. У загиблого військовослужбовця залишилися дружина, син, батьки.

1 січня 2023 року поховали Юрія Уса з Острозької громади.

24-річний військовослужбовець Юрій Ус загинув 28 грудня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області. Юрій народився та проживав у с.Бродів. 1 січня з ним попрощалися у рідному домі, де відбувся молебень, прощальну панахиду провели у Свято-Михайлівській церкві ПЦУ в Оженині.

Молодий, усміхнений, щирий патріот України – таким його запам’ятають рідні, друзі, побратими …

Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил. Скільки доброго і світлого могло бути в нього попереду, але він віддав його, обороняючи Батьківщину.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям!

Глибокі та щирі співчуття рідним!

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux