У Рівненському районі продовжують розвивати міжнародну співпрацю
опубліковано 21 грудня 2023 року о 12:34

 Так, нещодавно голова Рівненської районної ради Василь Тимощук, перший заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Володимир Леонов, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та Рівненської міської ради, депутати районної ради провели онлайн-зустріч з керівництвом регіону Земгале (Латвія) та його муніципалітетів.

Голова районної ради Василь Тимощук подякував латвійцям за підтримку та допомогу Україні під час війни, за опіку над українцями, які знайшли притулок в дружній Латвії. Потім голова райради розповів про Рівненський район, про реформу самоврядування в Україні та про проблемами, які доводиться вирішувати в умовах війни.

З латвійської сторони зустріч провів Леонс Лідумс - голова ради Айзкрауклеського повіту та заступник голови ради розвитку.

Після взаємного знайомства, кожен муніципалітет регіону Земгале в формі презентації представив свою діяльність та коротко розповів про співпрацю з різними містами України, а також про підтримку, яку надають біженцям з України, які, наразі, проживають в муніципалітетах регіону Земгале.

На завершення, голова районної ради Василь Тимощук окреслив напрямки майбутньої співпраці, зосередивши значну увагу на допомозі району, реабілітації військових, соціальному захисту сімей військовослужбовців.

Можливість надання допомоги в галузі медицини вже висловив голова Єлгавської воєводи Андріс Равіньш. Він зазначив, що їх міська лікарня зможе прийняти певну кількість поранених бійців, провести їм хірургічні маніпуляції та забезпечити реабілітацію. Також, керівництво міста висловило потенційну можливість співпраці з питань інклюзивної освіти. Цікавилася організацією процесу навчання дітей з вадами зору депутат районної ради, директор Спеціальної школи №1 в смт.Клевань Рівненської обласної ради Євгенія Фалко, яка брала участь в онлайн-зустрічі. Пан Равіняс зазначив, що управління освіти міста Єлгава та відповідна установа з Рівненщини можуть координувати можливу співпрацю з обміну досвідом.

Очікувано, що в перспективі між Рівненським районом та регіоном Земгале буде укладено угоду про співпрацю, але до того часу потрібно вирішити низку процедур, до яких також будуть залучені МЗС обох країн.

Проте, обидві сторони позитивно оцінюють проведену зустріч і відкриті до співпраці ще до укладення офіційного контракту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux