У Рівненському районі працюють спеціалісти мобільної команди
опубліковано 22 липня 2022 року о 12:08

    Сьогодні, в умовах воєнного стану в Україні, навіть складно однозначно сказати, якої перш за все допомоги може потребувати людина: психологічної чи медичної, допомоги юриста чи фахівця із соціальних проблем задля вирішення цілої низки питань, які з усіх сторін оточують дуже багатьох людей, особливо тих, які були вимушені через військові дії залишити рідні місця, звичне середовище проживання, де були обізнані з необхідною інфраструктурою, де були напрацьовані потрібні контакти для життя. Люди переїхали в нові для себе регіони проживання, намагаються облаштувати своє життя, свій побут, вирішувати питання, які постійно виникають. Місцеві органи влади повсякденно й максимально намагаються допомагати таким жителям, хоча не потрібно забувати, що відповідного практичного досвіду життя, напрацьованого алгоритму дій в умовах війни в нашій державі ні наприкінці ХХ, ні зараз у ХХІ столітті ніхто з нас ще не набував.

Однією з форм організації роботи для надання допомоги потребуючим громадянам стала діяльність у Рівненському районі мультидисциплінарної мобільної бригади, яка працює в рамках підписаного меморандуму Рівненською обласною військовою адміністрацією, Міжнародною організацією UNICEF Ukraine та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я». За сприяння місцевих органів влади, зокрема органів соціального захисту, в рамках проєкту «Інтегрована підтримка через мультидисциплінарні мобільні команди», що реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, виїзна мобільна команда фахівців у складі психолога, соціального працівника, юриста, медика, яка розпочала працювати з квітня 2022 року, об’їхала майже всі населені пункти району, надаючи такі необхідні психологічні, юридичні, соціальні, медичні консультації людям, яким безпосередньо довелося пережити страхи від війни. Сім’ям із дітьми також надається гуманітарна допомога від ЮНІСЕФ.

Доброзичливі й відповідальні спеціалісти мобільної команди безвідмовно готові надавати потребуючим людям всю можливу допомогу. Звертатися можна за наведеними нижче номерами телефонів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux