У Рівненському районі попрощалися з полеглими на війні воїнами
опубліковано 19 лютого 2024 року о 17:19

В суботу, 17 лютого 2024 року, Костопільська громада Рівненського району попрощалась із полеглими воїнами Валентином Сущенком та Павлом Супрунцем.

49-річний головний сержант Валентин Сущенко свій останній бій прийняв 13 лютого 2024 року. Він загинув поблизу Курдюмівки Бахмутського району на Донеччині.

«Він був сталевим, незламним, з невичерпною енергією і оптимізмом», — так про нього кажуть побратими.

Вшанувати пам'ять Захисника прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. Чин похорону відбувся у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Після завершення чину поховання з захисником попрощалися на майдані Шевченка, поховали Валентина Сущенка на місцевому кладовищі в селі Лісопіль.

53-річний старший солдат Павло Супрунець загинув 6 лютого 2023 року під час ведення наступальних дій та бойового зіткнення з силами противника під Бахмутом на Донеччині.

«Він був надзвичайно добродушний, завжди готовий прийти на допомогу іншим. Оберігав нас від усього, поряд з ним ми відчували себе, наче за кам'яною стіною. Павло дуже любив своїх донечок, називав лагідно мої дівчатка», — розповіла дружина.

Чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою полеглого героя провели до майдану Т.Г. Шевченка, де прощалася із ним громада. Поховали захисника на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Сьогодні, 19 лютого 2024 року, мешканці села Малинівка Гощанської селищної ради зустріли «На Щиті» й провели в останню дорогу до місця вічного спочинку загиблого в боях за незалежність України земляка Івана Марчука.

Іван народився 22 вересня 1991 року в селі Малинівка. Навчався у місцевій школі. Був одружений та виховував 5-річну донечку Марійку. 

На військову службу Іван Марчук був призваний у липні 2023 року. Навчався військовій справі за кордоном. Пізніше служив на Донеччині, був кулеметником у 81-й десантно-штурмовій бригаді. 

32-річний воїн Іван Марчук загинув 14 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в районі в Луганській області. Поховали Захисника у рідному селі Малинівка.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям!

Глибокі та щирі співчуття рідним!

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux