У Рівненському районі попрощалися із трьома Захисниками
опубліковано 13 липня 2023 року о 17:00

Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і наших військових. 

Сьогодні 13 липня, на Острожчині провели в останню дорогу ще одного  Героя – захисника, мужнього бійця, який боронив українську землю від російського окупанта -  Михайла Віталійовича Тишковця. 

 Щирий патріот своєї країни, люблячий син, прекрасний чоловік, турботливий батько маленького чотирирічного синочка та відважний воїн. Добрий, товариський, життєрадісний Михайло завжди допомагав людям, ніколи нічого не шкодував для інших. Саме таким  його навічно запам’ятають рідні, близькі та знайомі.

Боронив східні кордони країни у зоні проведення АТО. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, він знав, що часу на роздуми немає, тому знову взяв до рук зброю, щоб захищати суверенність України, щоб обороняти кожного з нас. Неодноразово був поранений і проходив лікування, а після  одужання знову ставав до лав Збройних Сил України. Для товаришів по службі він був другом, надійним побратимом та щирим порадником. 

Захисник загинув 07 липня 2023 року унаслідок обстрілів та проведених противником штурмових дій в районі населеного пункту Дружба Донецької області.

Громадянська панахида за Героєм відбулася на території Вельбівненського ліцею. Після цього траурний кортеж відправився до Свято-Покровської церкви ПЦУ, де відбулося заупокійне богослужіння та прощання із загиблим воїном. 

Поховали Михайла Тишковця на місцевому кладовищі.  Там після спільної молитви за упокій душі новопреставленого, невинно вбитого воїна ЗСУ: присутні військові підняли над домовиною державний прапор України. Прозвучав гімн, були дані салюти на честь загиблого.

  Також, сьогодні в Олександрійській громаді віддали шану Герою, Роману Бриксі, сину українського народу, патріоту своєї землі. 

Роман не міг лишитися осторонь, коли розпочалося вторгнення російських військ на територію України, тому залишив своїх рідних – і взяв до рук зброю.  З 2014 року служив у ЗСУ спершу за мобілізацією, потім за контрактом, в основному на Луганському напрямку. За роки війни пережив всього: 6 контузій, важке поранення у квітні 2022 року. Але ніколи ні на що не жалівся, нічого не розповідав рідним, лишень казав, що у нього все добре. 

За час війни Роман отримав чимало нагород, хотілося б про них усіх сьогодні сказати, а це:

-за старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків нагороджений грамотою військової частини 2016 рік;

-за сумлінне та успішне виконання службово-бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції нагороджений грамотою Станично-Луганської районної державної адміністрації 2016 рік;

- нагороджений подякою Олександрійської сільської ради за мужність, патріотизм, гідне виконання священного обов’язку із захисту Вітчизни 2016 рік;

-нагороджений почесною грамотою Луганської обласної державної адміністрації за особливий внесок у зміцнення національної безпеки, захист конституційних прав і свобод громадян, інтересів держави, самовідданість, мужність, патріотизм 2017 рік;

-у 2018 році, у Львові, проходив військову підготовку разом з військами НАТО, за що отримав нагороду;

-нагороджений грамотою військової частини за сумлінне виконання службових обов’язків, взірцеву дисципліну, високі показники в бойовій підготовці у 2018 році;

-нагороджений грамотою військової частини за старанність, професійну та високу організованість, моральну стійкість, незламну волю та з нагоди 26-ї річниці ЗСУ;

-нагороджений медаллю «Ветерана війни», медаллю «За відвагу» 2017 рік, медаллю «За відвагу» 2018 рік.

Герой був доброю людиною, підтримував рідних, любив племінників. Рідний, незламний, мужній, відважний, добрий,- так про  Героя говорять рідні, односельці і друзі. 

У селі Горбаків Бабинської громади з безмежною вдячністю в душі та пекучим болем у серці провели в останню дорогу Героя України Пастушка Ігоря Миколайовича у рідному селі Горбаків.

У пам’яті своєї родини, знайомих та друзів Ігор назавжди залишиться справжнім патріотом та доброю, світлою людиною, життєрадісним та веселим, активним та готовим допомогти кожному…

Вічна пам'ять та слава Героям. З глибоким сумом та повагою висловлюємо співчуття рідним, близьким і побратимам Героїв, які віддали свої життя заради нашої свободи та безпеки. Їхні величні вчинки та жертви ніколи не будуть забуті. Ми вдячні їм за їхню мужність, самовідданість та жертовність. Нехай вічна слава супроводжує їхні імена, а їхні подвиги завжди залишатимуться символом героїзму для нас усіх.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux