У Рівненському районі колядували, щедрували та "водили козу"
опубліковано 08 січня 2024 року о 14:46

Цими святковими днями у Рівненському районі відбулася низка культурно-масових заходів, які популяризують культурне надбання та фольклорні традиції нашого народу.

Зокрема, 7 січня в центрі культури і дозвілля «Палац Зоря» Зорянської сільської ради відбувся благодійний фестиваль-ярмарок колядок та щедрівок «Сієм, сієм, посіваєм перемогу наближаєм».

Учасниками заходу були творчі колективи «Палацу Зоря», Зорянської школи мистецтв, Зорянського закладу дошкільної освіти – ясла садок та учасники клубу с. Грабів. Для глядачів було представлене театралізоване дійство з різдвяного циклу народних свят наповнене неперевершеним колоритом старовинних українських колядок, щедрівок, віншувань та веселощів. Вони виразно демонстрували глибоку віру нашого народу та звіщали радість про народження Ісуса Христа.

На фестивалі діяла благодійна ярмарка.

Ще один чудовий захід відбувся у цю неділю в Деражненській громаді - "І ти морозе, хоч тріщи, хоч не тріщи, а вже Водохреще!" Так, у село Деражне з'їхалися колядувати церковні хори парафій ПЦУ сіл Бичаль, Дюксин, Базальтове Головинської громади та церковної громади Християн Віри Євангельської села Деражне. Крім того, у заході взяли участь й творчі колективи закладів культури Деражненської сільскої ради.

Під час святкування на допомогу ЗСУ було зібрано 20тисяч 450 грн.

У будинку культури села Городок Городоцької сільської ради відбувся 10-й щорічний мистецький проєкт різдвяних піснеспівів – «Городок наш колядує».

Перед початком заходу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Захисників України.

У мистецькому заході взяли участь колективи Городоцької сільської територіальної громади. Подія об’єднала дітей та дорослих у єдиному прагненні долучитися до обрядового дійства з колядками, щедрівками, вертепами.

Гучними оплесками, радісними посмішками зустрічали та проводжали глядачі всі колективи від найменших - дітлахів до найстарших.

Завершився фестиваль спільним виконанням учасниками та глядачами колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».




В публікації використані інформаційні матеріали Деражненської, Городоцької та Зорянської сільських рад



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux