У Рівненській філії Рівненського обласного центру зайнятості пройшов семінар для безробітних громадян
опубліковано 01 травня 2024 року о 12:08

У Рівненській філії Рівненського обласного центру зайнятості пройшов семінар для безробітних громадян за участю представника Рівненського бюро правової допомоги №2 Рівненського відділу надання безоплатної правової допомоги Північно-Західного управління надання безоплатної правової допомоги Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юристка центру Ірина БАБІЙЧУК наголосила, що система надання безоплатної правової допомоги — це мережа точок доступу до правової допомоги по всій Україні та дистанційні сервіси. Надання правових послуг гарантується Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та повністю фінансується за кошти Державного бюджету України. Усі громадяни України та особи, які перебувають під юрисдикцією України, можуть отримати безоплатну як первинну так і вторинну правову допомогу з будь-яких правових питань.

До первинної допомоги відносяться такі види правових послуг: правова інформація, консультації і роз’яснення з правових питань, допомога у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), допомога в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги.

Окремі категорії осіб, що визначені ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та можуть отримати такі види правових послуг як: захист, здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги необхідно подати до найближчого за місцем свого перебування бюро правової допомоги звернення та документи, які підтверджують відповідний статус особи. Звернутися до найближчого бюро правової допомоги за безоплатною вторинною правовою допомогою можна незалежно від реєстрації місця проживання.

Провідний фахівець з профорієнтації Рівненської філії Рівненського ОЦЗ Алла ЯРОЩУК наголосила, що безоплатна правова допомога – це можливість знаходити реальні шляхи виходу зі складних ситуацій разом із допомогою служби зайнятості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux