У Могилянах із перших днів війни активно працює швейна артіль з виготовлення спідньої білизни бійцям ЗСУ
опубліковано 27 березня 2023 року о 15:01

Волонтерський хаб на базі Могилянського ліцею Острозької громади допомагає військовим та переселенцям зі Сходу України. Цей хаб був заснований із перших днів війни, вже зібрав для співпраці багато волонтерів, які готові допомагати всім потребуючим. Вони не втомлюються та навіть не думають зупинятись, бо їхня маленька справа – то внесок у велику боротьбу проти ворога. 

Одна з основних діяльностей волонтерського хабу - це пошиття спідньої білизни для військових. Місцеві волонтери збирають гроші на тканину та самостійно шиють білизну. Цікаво, що вони використовують для своєї продукції матеріали з оригінальним дизайном, що може забезпечити більш позитивний настрій військових.

Також до волонтерської роботи з пошиття спідньої білизни для ЗСУ долучалася бабуся Віра Гнатівна з Києва, незважаючи на   свій поважний вік. Вона не тільки затрачала свій час та зусилля для пошиття спідньої білизни, але й купувала тканину та робила викрійки. Всі вироби, які бабуся робила, з великою любовʼю передавала у волонтерський хаб. Це ще раз підтверджує, що любов та підтримка наших захисників не мають меж, ні віку, ні соціального статусу.

Знавоко, що до роботи з пошиття спідньої білизни для ЗСУ долучаються не тільки жителі сіл Могилян та Черняхова, а й люди з різних куточків країни, які небайдужі до долі наших захисників, допомагають волонтерам з тканинами, передають готову білизну для наших військових. Кожен внесок у волонтерську роботу є важливим, і тим більше цінним.

Також у Могилянах допомагають переселенцям із Харкова, які знайшли прихисток у селі. Вони отримують необхідну допомогу в пошуку роботи, житла і  стали тажож активними волонтерами.

Окрім того, місцеві волонтери займаються приготуванням смаколиків для військових, готують різні страви, які потім доставляються на фронт та допомагають військовим підтримувати свій внутрішній гарт.

Вчителька математики могилянської школи, волонтерка та швачка Ніна Головко розповіла: "Потреба в білизні є. Тож жінки будуть продовжувати свою справу, тільки їм дуже потрібна тканина, а ще резинки та липучки. Якщо хтось має вдома тканину або постіль, яку не шкода віддати на таку справу, волонтерки будуть раді її прийняти. Привезти можна у сільську школу в Могилянах."

Разом з тим, це ще раз підтверджує, що волонтерська діяльність може об'єднувати людей незалежно від їхнього походження, статі чи віку. Тому важливо підтримувати та розвивати волонтерські ініціативи, які допомагають людям та нашій країні в цілому. Хоча робота волонтерів може здатися скромною і непомітною,- їх внесок у забезпеченні підтримки військових на передовій є надзвичайно важливим. Вони засвідчують приклад того, як кожен може зробити свій внесок у допомогу іншим, незалежно від того, скільки часу чи ресурсів вони мають.

Якщо у вас є бажання і можливість допомогти у  виготовленні спідньої білизни для військових, звертайтеся до  контактної особи Ніни Юхимівни Головко: 068 01 55 419, для отримання додаткової інформації щодо того, як можна долучитися до цієї доброї справи.

Слава Україні! Разом до Перемоги! 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux