У Квасилові відкрито 30-й ювілейний навчально-практичний центр Рівненщини
опубліковано 30 грудня 2021 року о 16:11

Сьогодні, на базі Квасилівського професійного ліцею відкрили навчально-практичний центр слюсарного напрямку. 

В урочистостях взяли участь голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської райдержадміністрації Олександр Коваль, директор департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський, керівництво та спеціалісти відповідних напрямків професійного центру.

На сьогодні центр надає можливість молодим людям здобути одну із професій, що є затребуваною на ринку праці. Адже, на сьогоднішній день, професія слюсаря - одна із найактуальніших у різних сферах економіки. Практично жодне промислове підприємство, підприємства галузей будівництва, сільського господарства, не можуть обійтися без послуг кваліфікованого слюсаря з ремонту транспортних засобів. Необхідність у якісному обслуговуванні технічних та транспортних засобів зростає з кожним роком і потребує підготовки значної кількості кваліфікованих робітників.

"У закладі є необхідне електроустаткування, камери фарбування машин, рихтувальна лабораторія і навіть обладнання для аквапринту  (інноваційна технологія для декорування поверхонь будь-яких форм і текстур). Студенти забезпечені найкращим устаткуванням у Західній Україні", – наголосив Віталій Коваль. 

Перші майстерні навчально-практичного центру відкрили ще у березні. Тут вже випустили 50 слухачів із різних областей України – від Львова до Донецька. 

Після урочистого відкриття гостям центру продемонстрували,  як працює обладнання новоствореного навчально-практичного центру. Новітній центр дозволить значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, здійснювати стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання та викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини, перепідготовку незайнятого населення, проводити навчання за модульними програмами, а головне – забезпечать регіональний ринок праці висококваліфікованими, конкурентоспроможними робітничими кадрами.

"Перебуваючи у таких осередках професійної освіти розуміємо, що ми йдемо правильним шляхом і робимо правильні кроки для розвитку освіти. Давно час замислитись над тим, як допомогти профтехосвіті, яка має для економіки неабияке значення, прогресувати та вдосконалюватись. Фахівці, які закінчать ліцей, на своїх робочих місцях будуть знати, що робити і будуть розуміти, для чого вони це роблять. Професіонали, які люблять свою роботу, завжди будуть затребувані на ринку праці." - підкресилив Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux