У Костопільській громаді триває дослідження гастрономічних особливостей краю
опубліковано 28 серпня 2024 року о 16:59

Рівненщина багата на туристичні об’єкти, славиться культурною спадщиною, багата й на кулінарні надбання.

Так, у Костопільській громаді триває дослідження гастрономічних особливостей краю.

Експедиція в село Великий Мидськ з метою дослідження гастрономічних особливостей Костопільської громади відбулася нещодавно в рамках проєкту «Костопільщина на смак». Метою заходу є збереження та популяризація традиційної кулінарної спадщини.

Мешканка Великого Мидська Марія Жук відтворила давні рецепти пирогів з квасолею і сушеними чорницями, коржів з сушеними чорницями, узвару з цукровим буряком та тушкованої з грибами і реберцями капусти. Господиня поділилася секретами, які передаються в її родині з покоління в покоління.

У експедиції взяли участь працівники комунального закладу «Центр культурних послуг» Костопільської міської ради, Центру культури і дозвілля та Великомидського будинку культури-філіалу.


Дві жінки в національних костюмах стоять біля яблуні Дві жінки у національних костюмах готують старовинні страви
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux