У колишній школі с.Заріцьк Дядьковицької сільської ради завершують облаштовувати житло для внутрішньо переміщених осіб
опубліковано 08 серпня 2022 року о 16:50

У колишній школі села Заріцьк Дядьковицької сільської ради завершують облаштовувати житло для переселенців.

За словами голови правління ГО «Дядьковицький молодіжний центр» Тараса Коваля, до початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну в приміщенні колишньої школи планували облаштувати спортивно-оздоровчий центр. Однак, війна внесла свої корективи в плани життя людей в Україні, особливо, в зв’язку з необхідністю надання всебічної допомоги людям, хто був змушений через військові дії облаштовувати своє життя в областях Західної України. Вишукала можливість допомогти з житлом для тих, хто потребує і Дядьковицька громада. В селі Заріцьк вже на той час діяла громадська організація «Дядьковицький молодіжний центр», команда якої і взялася за конкретні роботи щодо переоблаштування приміщення школи в житло для внутрішньо переміщених осіб. Організували волонтерський табір «Будуємо Україну разом» за підтримки Будуємо Україну Разом – БУР у співпраці з Ukrainian Education Platform, @Razom for Ukraine, підтримку, звичайно, знайшли і від Дядьковицької сільської ради.

Завдяки коштам благодійників, за словами голови правління громадського об’єднання «Дядьковицький молодіжний центр» Тараса Коваля, реконструкція школи під житло обійшлася в понад півтора мільйона гривень: перший грантодавець – україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я» – 300 тисяч гривень, другий – Відокремлений підрозділ Угорської екуменічної служби допомоги – теж 300 тисяч гривень, потім отримали допомогу від Американської організації United Help Ukraine у 20 тисяч доларів на санвузли, останній етап – це благодійна допомога від громадської організації «Будуємо Україну Разом», близько 350 тисяч гривень і допомога волонтерів у проведенні ремонтних робіт.

У зазначеному приміщенні є проблема із швидкісним інтернетом, який є важливим, адже серед переселенців є діти шкільного віку.

Дядьковицький сільський голова Людмила Вітковець акцентує увагу на необхідності заміни електропроводки, бо для якісного обігріву цього житла в осінньо-зимовий період, будуть потрібні конвектори, а це також вимагає додаткових коштів.

Наразі, у приміщенні вже проживає двоє переселенців, вони допомагають завершити роботи і до 14 серпня передбачається повністю закінчити ремонт.

До слова, у відремонтованому приміщенні колишньої школи зможе оселитися близько 40 людей, хто вирішив залишитися в Рівненській області для постійного проживання (за матеріалами офіційного сайту Дядьковицької сільської ради, ГО «Дядьковицький молодіжний центр»).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux