У Гощанському ліцеї відкрито перший у громаді «Клас безпеки»
опубліковано 31 травня 2023 року о 11:12

     У Гощанському ліцеї відкрито перший у громаді «Клас безпеки»


Ідея відкриття «Класу безпеки» і запровадження в громаді посади вихователя безпеки зародилася ще до початку повномасштабної війни в Україні. Активно працюючи в цьому напрямку, Гощанська громада була першою в області, яка підписала Меморандум про співпрацю та партнерство з керівництвом ювенальної превенції, поліції Рівненської області, рятувальниками та департаментом освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.


Ще в січні 2022 року в громаді також стартував проєкт «Вихователь безпеки». Тоді на цю посаду був призначений боєць зі змішаних єдиноборств Микола Кондратюк. Нині Микола захищає Україну від окупантів, а на посаді його замінив воркаутер, бронзовий призер України в номінації фрістайл Сергій Стоянов, батько і брат якого також воюють на фронті.

Повномасштабне вторгнення росії на нашу землю актуалізувало потребу у вивченні школярами основ безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. Наші діти мають чітко знати алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій. Ці знання можуть допомогти не лише зберегти, а й загалом врятувати їхні життя та життя їх рідних.


«Клас безпеки» – це сучасний безпековий простір, де учні в цікавій ігровій формі здобуватимуть знання і навички безпечної поведінки в умовах війни, надзвичайних ситуацій, навчатимуться розпізнавати ризики, уникати потенційно небезпечних ситуацій та предметів.

За допомогою інтерактивних методів, рольових ігор, демонстрацій та дискусій діти вивчатимуть також правил пожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, домедичної допомоги.

Збільшення самосвідомості та впевненості дітей у власних знаннях і навичках безпеки – це головна мета навчальної програми «Класу безпеки» і безпосередньо вихователя безпеки Сергія Стоянова.


«Клас безпеки» відкрито за кошти місцевого бюджету. Забезпечити його необхідним навчальним інвентарем допоміг головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Рівненського районного управління ГУ ДСНС у Рівненській області Іван Рябчевський. До створення й облаштування класу долучилися спеціалісти Гощанської селищної ради, рятувальники, безпосередньо працівники освітньої галузі – спільними зусиллями вдалося реалізувати цю ідею.


Участь у відкритті «Класу безпеки» взяли Гощанський селищний голова Микола Панчук, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін, заступник голови Рівненської райдержадміністрації Юрій Козачек, керівники, представники департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, головного управління ДСНС України в Рівненський області, управління охорони здоров’я, освіти, культури, спорту Рівненської райдержадміністрації, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.


Безпека дітей громади – це головний пріоритет діяльності Гощанської селищної ради.


(за інформаційними матеріалами Гощанської селищної ради)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux