У Березнівській громаді урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим Захисникам України
опубліковано 02 червня 2023 року о 11:33

      1 червня у Березнівській громаді урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим Захисникам – випускникам Друхівського ліцею.

На фасаді Друхівського ліцею Березнівської міської ради двом випускникам цього навчального закладу – Віктору Тимофієву і Олександру Синюку, які загинули за Україну, встановили меморіальні дошки.

На заході були присутні рідні, друзі загиблих, представники Березнівської міської ради, першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, педагоги, ліцеїсти, односельчани.

Зі словами скорботи, вдячності та шани до присутніх звернувся Березнівський міський голова Руслан Пилипчук.

Право відкрити пам’ятні дошки Воїнам, які віддали життя, захищаючи Батьківщину, було надано рідним Героїв.

Чин освячення меморіальних дошок провів настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Сергій.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних дошок.


Довідково. Тимофієв Віктор Миколайович народився 16 березня 1971 року в селі Друхів Рівненської області, в сім’ї колгоспників. У 1978 році Віктор пішов у перший клас Друхівської загальноосвітньої школи, після 8 класу став навчатися у Соснівському середньому професійному училищі, здобув професію маляра-штукатура.

2 березня 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України.

12 травня 2022 року Віктор Тимофієв героїчно загинув на полі бою у Луганській області біля селища Тошківка.

Похований 20 травня 2022 року на сільському кладовищі села Друхів.

Віктор був мужнім патріотом своєї держави, таким він і залишиться в пам’яті рідних, близьких людей, земляків.


Синюк Олександр Олександрович народився 3 листопада 1989 року в селі Бронне Березнівського району Рівненської області. З першого по шостий клас навчався у місцевій Броннівській школі. У 2002 році з сім’єю переїхали в село Друхів, де і закінчив 11 класів Друхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Згодом продовжив навчання у вищому професійному училищі № 1 міста Рівне, здобув професію муляра-штукатура І розряду.

Після повномасштабного вторгнення росїї на територію України 27 лютого 2022 року добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Служив у 71 окремій єгерській бригаді десантно-штурмових військ Збройних Сил України, був командиром розвідки.

22 жовтня 2022 року під час виконання військового завдання отримав поранення. Після декількох операцій 28 грудня 2022 року помер у госпіталі в місті Київ.

Похований Олександр 31 грудня 2022 року на сільському кладовищі села Друхів.

Усі в селі пам’ятають Олександра як доброго, щирого та товариського, а головне – патріота своєї країни, адже він виконав свій обов’язок перед Батьківщиною, захищаючи нас.


Вічна пам’ять Героям-Захисникам, які віддали своє життя за світле майбутнє нашої Батьківщини!


1 червня у селі Поліське Березнівської територіальної громади на фасаді Поліського ліцею відкрили дошки випускникам цього навчального закладу – Роману Байчурі і Юрію Семенюку, які воювали на Сході України.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок були присутні рідні, Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, виконуючий обов’язки начальника першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Пилипака, друзі загиблих, педагоги, ліцеїсти.

Право відкрити пам’ятні дошки Воїнам, які віддали життя, захищаючи Батьківщину, було надано рідним загиблих Героїв.

Освятив дошки пам’яті священник Свято-Михайлівської церкви ПЦУ села Поліське отець Ігор.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих та всіх військовослужбовців, які віддали життя у боротьбі за Україну.


Довідково. Байчура Роман Миколайович народився 6 червня 1986 року в селі Поліське. В період 1993–2003 років навчався у Поліській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, із 2003 року навчався в професійно-технічному училищі № 8 смт Соснове.

У 2022 році був мобілізований до лав Збройних Сил України.

У період 26 лютого 2022 року – 25 липня 2022 року брав участь в обороні України, захисті безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в Харківській, Донецькій областях.

Військовий загинув 25 липня 2022 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Берестове Донецької області.

Похований у рідному селі Поліське Рівненського району.


Семенюк Юрій Миколайович народився 17 грудня 1978 року в селі Поліське. В період 1985 – 1996 років навчався у Поліській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

У 2022 році був мобілізований до лав Збройних Сил України.

З 15 червня 2022 року до 04 вересня 2022 року брав участь в обороні України, захисті безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в Донецькій області.

Юрій Семенюк загинув 04 вересня 2022 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Похований у рідному селі Поліське.


Вічна пам’ять та слава Захисникам України!


(у публікації використано інформаційні матеріали Березнівської міської ради)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux