Сьогодні Рівненський район знову прощався із загиблими Захисниками
опубліковано 12 лютого 2024 року о 16:55

Рівненська громада віддала шану Захиснику, який стояв на сторожі безпеки краю із перших днів повномасштабного вторгнення. Справжній патріот своєї країни Валентин Данчук віддав своє життя за її вільне і незалежне майбутнє.

Валентин Данчук народився 20 вересня 1980 року у селищі Квасилів.  Після закінчення пішов служити до Збройних Сил України. 

Рідні пригадують, що під час служби Валентин проявив себе як відповідальний військовослужбовець, який може виконати будь-яке завдання. Дисциплінований, рішучий, нагороджений численними грамотами за зразкову службу. Отримав звання сержанта.

Після строкової служби Валентин працював за спеціальністю.  У 2014 році Валентин - активний учасник Євромайдану у Києві. Адже незалежна та вільна Україна була його головним пріоритетом. Коли ж у лютому 2022 року ворог прийшов на нашу землю, Валентин відразу добровольцем пішов до війська. З перших днів служив у бригаді територіальної оборони Рівного, перебував на чергуванні поблизу білоруського кордону. А у січні 2024 переведений на Донецький напрямок. Побратими цінували його за надійність, рішучість, відданість своїй Батьківщині. Завжди підтримував бойовий дух товаришів, адже мав гарне почуття гумору.

На жаль, 6 лютого 2024 року при виконанні бойового завдання на Донеччині, врятувавши двох поранених побратимів, 43-річний сержант Валентин Данчук загинув від поранень несумісних із життям.

Попрощалися із Героєм на майдані Незалежності у Рівному. Поховали його на кладовищі с.Квасилів.

Здолбунівська громада попрощалася з воїном ЗСУ Олександром Стецюком.

Він народився у с. Глинськ. Закінчивши Здолбунівську ЗОШ І-ІІІ ст. № 4, вступив до Львівського інституту внутрішніх справ на факультет правознавства. Потому працював в дитячій кімнаті міліції Здолбунівського райвідділу міліції. Згодом працював у службі охорони ПП «Виробничо-конструкторське об’єднання МААНС» та водночас був водієм таксі.  З дружиною Оксаною виховали трьох доньок. Згодом народилися троє онуків, для яких став найкращим дідусем. 

20 вересня 2022 року Олександра призвали на військову службу за загальною мобілізацією. Спочатку ніс службу на північних кордонах. З грудня 2023-го воював на Донеччині.

Серце мужнього воїна зупинилося 6 лютого 2024 року. Він до останнього подиху захищав Україну. Йому було 47 років. 

Вічна пам'ять Героям! Щирі співчуття рідним…

В.о голови Рівненської районної державної адміністрації - начальника Рівненської районної військової адміністрації Володимир Леонов.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux