Сьогодні Гощанська громада попрощалася й провела до місця вічного спочинку земляка-Героя Андрія Володимировича Солощука з Садового
опубліковано 06 лютого 2024 року о 16:30

Знову сумна звістка сколихнула Рівненський район. 

Сьогодні Гощанська громада попрощалася й провела до місця вічного спочинку земляка-Героя Андрія Володимировича Солощука з Садового. 

Народився Андрій Солощук 19 жовтня 1986 року. Закінчив 11 класів місцевої школи. Відтак, поступив на заочну форму навчання в Національний університет водного господарства та природокористування (НУВГП) у Рівному, де здобув спеціальність «Землевпорядник». 

Здобувши професію, повернувся в рідне село, де присвятив себе роботі на землі, домашньому господарству. Допомагав і підтримував батьків - Олександру Арсентіївну та Володимира Івановича, двох бабусь - Олену Лукашівну та Єфросинію Лукашівну Мазур. 

Андрій любив техніку, придбав мотоблок, який власноруч удосконалював. Разом із батьком перебудували власними руками будинок, а неподалік нього заклав 10 років тому молодий садок з плодовими деревами й кущами. Три роки тому батько відійшов у засвіти, тож Андрій залишився єдиною опорою для трьох цих жінок.

У жовтні 2023 року Андрію Володимировичу виповнилося 37 років. За два місяці до того, 7 липня, він отримав повістку і був мобілізований. Певний час перебував у Гощанській роті охорони. 

У листопаді 2023 поповнив ряди 68 єгерської бригади, яка дислокується на Харківському напрямку. Перебував неподалік селища Борова. Після відповідного навчання став сапером. 

- Він дуже любив наше село Садове, - каже молодша сестра Андрія Надія. - Любив працювати на землі, доглядати за своїм садом. Він вболівав за всіх нас і ми завжди відчували його турботу. Він допомагав чим міг, знав відповіді на всі питання, умів знайти вихід із будь-якої ситуації… І ніколи не скаржився. Брат вірив у нашу Перемогу і казав, що буде воювати до останнього подиху за свою землю і свою родину. Власної сім’ї він створити не встиг.

Андрій Володимирович Солощук загинув 1 лютого 2024 року у віці 37 років під час виконання бойового завдання на території Луганської області внаслідок мінно-вибухової травми. Поховали Героя на кладовищі в його рідному селі Садовому. 

Вічна пам'ять та слава Герою. Глибокі співчуття рідним, близьким і побратимам. Герої навчили нас тому, що варто боротися за свої переконання і захищати те, що нам цінне. Цей внесок і жертовність ніколи не будуть забуті, а лише зміцнюватимуть в нас волю до Перемоги.

В.о голови Рівненської районної державної адміністрації - начальника Рівненської районної військової адміністрації Володимир Леонов.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux