Шість воїнів поховали цими днями у Рівненському районі
опубліковано 04 березня 2024 року о 17:25

Цими днями у Рівненському районі попрощалися із шістьма воїнами, Захисниками та Героями, які поклали за Україну та її народ найдорожче – власні життя!

Сьогодні, 4 березня 2024 року Березнівська громада провела останнім земним шляхом військовослужбовця Збройних Сил України Богдана Самолюка.

Богдан Самолюк, 1987 року народження, житель села Зірне, загинув у боях з московськими окупантами на Донеччині. Старший стрілець парашутно-десантної роти захищав рідну землю з жовтня 2022 року.

Захисник загинув ще 04 грудня 2022 року, проте з того часу вважався зниклим безвісти. Пошуки тіла воїна тривали довгих 15 місяців.

Сьогодні тіло воїна зустріли у рідному селі, де Герой народився та виріс, де попрощатися з ним зійшлася уся громада. Поховали Захисника на кладовищі села Зірне.

3 березня 2024 року на Гощанщині попрощались із Захисником Тарасом Винокуром.

Тарас народився в селі Симонів Гощанської громади. Навчався в місцевій школі, здобув професію будівельника в Рівненському кооперативному коледжі. «Людина із золотими руками» - так описували Тараса односельчани. У червні 2022 року чоловік був мобілізований. Певний час перебував у теробороні, проходив навчання на Тучинському полігоні. З травня 2023 року перебував на Сході країни. Захисник служив гранатометником роти вогневої підтримки однієї з військових частин. 28 лютого Герой загинув внаслідок мінометного обстрілу, завданого військовими формуваннями противника в Донецькій області. Йому назавжди залишиться 42 роки. У чоловіка залишились мати, сестра, дружина та двоє маленьких діток.

2 березня 2024 року проводжали полеглих Героїв у Головинській, Зорянській та Рівненській громадах.

Солдат - майстер-гранатометник взводу технічного забезпечення Роман Біляшевич народився у 1993 році, мешкав у селі Сморжів Зорянської громади.

На жаль, 25 лютого Герой загинув під час виконання бойового завдання на Запоріжжі.

Юрій Шершун народився 7 листопада 1971 року в селі Злазне. Проживав у селі Ставок Головинської громади Рівненського району.

Разом з дружиною виховував трьох синів. Працював в ОДЕК «Україна». З початком повномасштабного вторгнення Юрій одним з перших пішов захищати рідну Україну, бо вважав це своїм обов’язком.

Сапер інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу з 2022 року виконував бойові завдання на передовій лінії оборони країни.

На жаль, 28 лютого Герой загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

У чоловіка залишилися матір, сестра, дружина та сини.


Ілля Ромаш народився 14 січня 1988 року в Рівному. Закінчив школу № 19, потім - Рівненський економіко-технологічний фаховий коледж. Працював на приватному підприємстві з виготовлення меблів, пізніше - у Києві продавцем в магазині автомобільних запчастин.

1 березня 2022 року пішов захищати Батьківщину добровольцем.

На жаль, 25 лютого Герой загину на Миколаївському напрямку.

У чоловіка залишилися дружина та 6-річний син.

Олег Перебийніс народився 22 січня 1973 року у Рівному. Навчався в школі № 13, потім в ПТУ № 10, де освоїв спеціальність слюсаря. Працював за кордоном водієм. 26 лютого 2022 року повернувся з Польщі, щоб піти воювати.

За 19 місяців служби побував у найгарячіших точках.

На жаль, 29 лютого Герой помер.

У чоловіка залишилися дружина та двоє донечок.

Нехай у мирі спочивають душі Героїв, а пам’ять про них буде вічною!

Висловлюємо щирі та глибокі співчуття родинам загиблих Героїв, близьким, друзям та військовим побратимам.

Імена цих воїнів навіки вписані в історію Українського народу!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux